Beoordelingen Baobab

Op deze pagina vindt u reviews over de reisorganisatie Baobab.

Het begon in 1972 met de Volkswagenbus van oprichter Rik Jan Viezee. Verzeild geraakt in Kenia wist hij: dit moeten anderen ook meemaken. Vanaf die allereerste reis kiest Baobab voor groepsreizen. Met een reisbegeleider die het land echt goed kent. Die weet waar je moet zijn, die weet waar je niet moet zijn. De Baobab reizen gaan naar alle continenten. Je hebt in totaal keuze uit 69 bestemmingen in Noord-, midden en Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Oceanië, het Midden-Oosten en Europa. Natuurlijk bezoek je met Baobab in elk land de must see plekken. Maar Baobab gaat net even verder, net even dieper. Baobab brengt je in contact met de bevolking, neemt je mee de natuur in. Echt meemaken, daar gaat het om bij Baobab. Al 35 jaar lang. Indien u zelf ook ervaring heeft met Baobab, dan vragen wij u vriendelijk ook een review achter te laten.Dit kunt u doen door onderaan het formulier in te vullen. Op deze manier helpt u uw medebezoekers om bij de juiste reisorganisatie uit te komen.Naam: Henry Algemene indruk: 3 - Prijs: 1 - Kwaliteit: 2 - Service: 3 - Reisleiding: 4

Reis gemaakt naar: Ecuador Galapagos

Datum review toegevoegd: 29-12-2010

Afgelopen jaar met Baobab een reis geboekt voor Ecuador en Galapagos.

Met de reisleidster was niets mis. Wel met het programma.

Je betaalt stevig voor de Galapagos-eilanden....het is werkelijk betreurenswaardig.

Je ziet echt amper de eilanden zelf, maar wel onderzoeksstations en de Post Office enz..

Kortom je betaalt teveel voor gebakken reclamelucht.

Ik wacht nog steeds op de Baobab reactie.........

Kortom WEG GEGOOID GELD. NOOIT DOEN!!Naam: Anoniem Algemene indruk: 8 - Prijs: 5 - Kwaliteit: 3 - Service: 3 - Reisleiding: 3

Reis gemaakt naar: Alaska

Datum review toegevoegd: 07-11-2010

Alaska, een prachtig land vol ongerepte natuur en dus verrassingen. Dat maakte de reis heel bijzonder. Ruim 800 km. omrijden, vanwege gat (16m) in de weg. Veel beren gezien, zelfs op de camping.

De reis bleek echter uitbesteed aan een Canadese organisatie die niet precies op de hoogte was van de verwachtingen van Baobab en / of andersom. Kapotte tenten, zelf koken, en een gids die tevens chauffeur was en dus \'s avonds erg moe en niet meehielp met het koken/afwassen.

De hotelkamer in Anchorage bleek een kamer zonder douche en toilet te zijn. (niet volgens de door baobab gegeven informatie)

Eenmaal terug in Nederland blijkt de klachtencommissie moeilijk bereikbaar en antwoorden laten lang op zich wachten. De communicatie tussen Baobab en de klant blijkt bijna onmogelijk.

Jammer, want het land is heel boeiend en heeft veel te bieden.Naam: frank fonken Algemene indruk: 9 - Prijs: 9 - Kwaliteit: 9 - Service: 9 - Reisleiding: 10

Reis gemaakt naar: Noord India

Datum review toegevoegd: 25-08-2010

Prima verzorgde reis door Noord India gemaakt. Hotels waren over het algemeen goed. geen overdreven luxe , wel nette kamers veelal met AC. We hebben ontzettend veel gezien en ondernomen. De aangeboden excursies waren zonder uitzondering de moeite waard en voor een schappelijke prijs. Onze reisleider was super: enthousiast en deskundig.

Klein minpunt: de bus was aan vervanging toe: drie keer pech gehad, lekkages en kapotte ramen.

Wij zijn voor de eerste keer met Baobab op reis gegaan. Voor een volgende keer zullen we zeker weer met Baobab in zee gaan.Naam: Ton Algemene indruk: 7 - Prijs: 5 - Kwaliteit: 6 - Service: 2 - Reisleiding: 1

Reis gemaakt naar: Ethiopi?

Datum review toegevoegd: 19-08-2010

Wij hebben meerdere reizen gehad met Baobab en de meeste reizen zijn ons goed bevallen.

Met Baobab weet je dat de verblijven en het reizen nooit lux zijn, maar de het programma is goed opgezet en heel wisselend.

Maar de laatste reis welke wij hebben gehad naar Ethiopi?, was op het gebied van hotel overnachtingen, busvervoer en reisleiding wel zo slecht dat wij nooit meer met Baobab willen reizen.

Tijdens de busreis, als we over onverharde wegen reden wat in Ethiopi? veel voorkomt, kon je in de bus vanaf de achterbank de voorkant bijna niet zien van het stof wat door de kapotte achterklep de bus in kwam, in de hotels was regelmatig in het geheel geen water voor toilet of douche.

Wij hadden een reisleider waar wij na een paar dagen al wisten dat wij daar geen klachten bij kwijt konden want dan kreeg je als antwoord dat het bij het land hoorden.

Maar dat het wel goed kon gaan zagen we aan de bus waarmee Sawadee reed en de verhalen van die reisgenoten waarmee wij hebben gesproken.

Ook hadden wij niet het gevoel een reisleider te hebben, maar met een fotograaf op vakantie te mogen, welke ook veel ophad met een van onze reisgenoten.

Na een klacht ingediend te hebben bij Baobab over de reis betreffende het roken ook door de reisleider aan tafel, slechte planning waardoor we regelmatig in tijdnood kwamen maar ook het verkeerd plannen van excursies (op de verkeerde dag naar een markt die er dan niet is) het regelen van excursies en gezamenlijk eten zonder overleg met de reizigers en slechte briefings, meestal niet de hele groep gelijktijdig maar individueel waarbij hij nogal eens verschillende tijden doorgaf kregen wij van Baobab als antwoord ?wij kunnen geen waarde oordeel kan geven over het optreden van de reisleider omdat wij niet fysiek met u op reis waren? (hun reactie kwam echter pas na een maand, nadat ik telefonisch had gevraagd of wij vanaf nu moesten gaan communiceren via internet) en verder hebben zij enkel de reactie van de reisleider gegeven.

Op de vraag of zij nog een conclusie hebben getrokken uit de enqu?tes van de medereisgenoten waarvan wij nog hebben vernomen dat deze ook niet positief waren hebben zij nooit meer geantwoord.Naam: Anne Algemene indruk: 10 - Prijs: 8 - Kwaliteit: 9 - Service: 9 - Reisleiding: 9

Reis gemaakt naar: Zuidelijk Afrika

Datum review toegevoegd: 18-03-2009

Fantastische reis gemaakt met een goede reisbegeleider, Nederlander die in Afrika woont, dus veel informatie gekregen. Leuke avontuurlijke reis: veel gezien van dieren, maar ook veel cultuur. Eten werd verzorgd door kokkin die meereed. Van bijna niets kon ze een fantastische maaltijd maken. Baobab heeft het naar mijn mening prima georganiseerd. Reis was goede afwisseling met (wild)kamperen en hotel. Voor mij voor herhaling vatbaar. Groepen van max 20 personen. Best veel vrijheidNaam: Saida Algemene indruk: 5 - Prijs: 7 - Kwaliteit: 7 - Service: 5 - Reisleiding: 1

Reis gemaakt naar: Rondreis Marokko 23 dagen

Datum review toegevoegd: 30-11-2008

Rondreis Marokko 23 dagen Pluspunten: interessant programma met goede mix van stad en platteland. Leuke bergwandelingen. Hotels waren ok, netjes. goede prijs-kwaliteit. Minputen: 1) versleten minibus die niet meer dan 40km/u kon rijden, waardoor we veel tijd verloren hebben tijdens het reizen. 2) zeer slechte reisbegeleidster, alleen maar uit op extra verdiensten. Weinig vrijheid in keuze van eetgelegenheden, die gekozen werden op basis van commissie ipv op basis van kwaliteit. De reisbegeleidster vroeg aan de restaurantuitbaters om ons geen menukaart te laten zien, ons extra aan te rekenen en dat verschil aan haar te betalen. Op dezelfde manier ging ze te werk in winkeltjes, liet ons extra aanrekenen om een deel van de winst op te strijken. Tevens heeft ze geld gestolen uit de groepspot. Slechte sfeer tussen reisbegeleiding en chauffeur (o.a. discussie over verdeling commissies).