Beoordelingen Pharos

Op deze pagina vindt u reviews over de reisorganisatie Pharosreizen.

Pharosreizen, onderdeel van de ANWB, biedt autovakanties aan in Europa. Voor zowel families met kinderen, als mensen die er graag met z’n tweeën op uit trekken, is Pharosreizen de juiste organisatie. Indien u zelf ook ervaring heeft met Pharosreizen, dan vragen wij u vriendelijk ook een review achter te laten.Dit kunt u doen door onderaan het formulier in te vullen. Op deze manier helpt u uw medebezoekers om bij de juiste reisorganisatie uit te komen.

Naam: een teleurgestelde reiziger Algemene indruk: 3 - Prijs: 3 - Kwaliteit: 2 - Service: 1 - Reisleiding: 1

Reis gemaakt naar: noorwegen

Datum review toegevoegd: 05-11-2010

op de rondreis door noorwegen drie accomodaties gehad, waarvan twee perfect, maar de derde...

Was verouderd, vies, versleten, er ontbrak een keukenla en dit vond men bij de receptie normaal, een smerig hok waar je zou moeten kunnen douchen, versleten beddegoed, vocht droop van de ramen, kortom onverhuurbaar. Klacht terplekke gemeld bij de ANWB. Dit geeft een vertrouwd gevoel, maar Pharos doet er niets mee. Ze laten je gewoon zitten met drie kinderen in zo\'n uitgeleefde acoomodatie. Dus ook voor ons: Pharos? Nooit meer.



Naam: Anoniem Algemene indruk: 1 - Prijs: 4 - Kwaliteit: 1 - Service: 2 - Reisleiding: 1

Reis gemaakt naar: Hotel Am Park Freudenstadt

Datum review toegevoegd: 26-07-2010

De kamers zijn ruim, de schoonmaak op de badkamer houdt niet over. Het hotel heeft dringend een opknapbeurt nodig. De grasmaaier was volgens ons ook kapot, je kijkt uit op een stuk wildernis daar beneden. Het saunagedeelte is hopeloos. Het diner is absoluut vreselijk. Het eten is net niet vies, als het druk is moet je een uur wachten op een tafel voor twee of bij andere mensen aanschuiven. Dat had Pharos wel eens bij de info mogen zetten. In het restaurant is geen sfeer aanwezig. De meeste personeelsleden zijn vriendelijk (anders houden ze helemaal geen klanten over. Het ontbijt was goed. Kortom: het werd alsnog een dure vakantie omdat wij na twee avonden vol dinerergernis toch maar zijn gaan uiteten. Pharos? Nooit meer.



Naam: t&j Algemene indruk: 5 - Prijs: 4 - Kwaliteit: 4 - Service: 3 - Reisleiding: 1

Reis gemaakt naar: rondreis piemonte italie

Datum review toegevoegd: 19-09-2008

Onze rondreis was eenvoudig van opzet, je reed in een week naar 3 verschillende hotels in de piemonte, net als vorig jaar blijkt dat Pharos de hotels laat verzorgen door de italiaanse organisatie Mamberto, echter deze organisatie boekt tijdelijke goedkope zeer matige hotelkamers, het zijn zogenaamde 4sterren hotels, maar in werkelijkheid zijn deze hotels deze klassificering niet waard, b.v. hotel Splendid in Baveno werden wij in een stokoud muf bijgebouw geboekt, dan Salerno in Asti sfeerloos conferentiehotel zeer ver weg uit het centrum en als klap op de vuurpijl hotel Festival in San Remo, dit laatste hotel was echt een schandaal, Bij Pharos reizen heb je een ANWB gevoel, maar dit komt niet overeen, daar ze de reizen uit handen geven, het zelf niet organiseren en waarschijnlijk ze zelf niet weten wat er word aangeboden, Vorig jaar een prachtige vakantie gehad via Pharos naar Cinque Terre, het is een echte aanrader, maar het overnachtingshotel in de vieze stad Stresa beantwoorde niet aan onze verwachting ook dit geheel was uit handen gegeven, georganiseerd door Mamberto-Italie, In de ongeving zijn veel leukere plaatsen te vinden b.v. Lerici een te gek plaatsje waar je ook zo op de boten stapt naar de Cinque Terre, Pharos maakt zich er te gemakkelijk vanaf daar er voor eenzelfde prijs een veel beter produkt kan worden aangeboden.



Naam: R.Veldhoen Algemene indruk: 1 - Prijs: 1 - Kwaliteit: 1 - Service: 1 - Reisleiding: 1

Reis gemaakt naar: Waldhotel Viktoria Eifel

Datum review toegevoegd: 23-09-2009

Dit Hotel is rijp voor de sloop Je wilt niet weten hoe vuil het is koste niets is ook niets

dit mag in geen enkele reisgids meer voorkomen wij zijn na i dag al vertrokken met maagkrampen

na het eten dit moet niet kunnen je kunt er per 22-09-2009 alleen nog contant betalen en dat

geeft te denken 1 ker eerder meegemaakt hotel dicht en mensen in de kouw reis organisaties

moeten controleren wat ze aanbieden en of dat wel kan voor die prijs als ze dat doen is er minder

el;ende



Naam: Ben de Groot Algemene indruk: 5 - Prijs: 6 - Kwaliteit: 4 - Service: 3 - Reisleiding: 3

Reis gemaakt naar: Camping Oliva, Rabac, Istrie, Kroatie

Datum review toegevoegd: 26-08-2009

De camping is prachtig gelegen en de accomodaties en voorzieningen zijn ruim, gevarieerd en in goede staat ! Direct aan zee en bij het gezellige plaatsje Rabac. (oostkust van Istrie) De camping heeft zelf tal van faciliteiten, maar maakt onderdeel uit van een veel groter vakantiecomplex met o.a. 3 grote all inclusive hotels, 2 zwembaden, shops, supermarkt, en restaurants. Als campinggast heb je ook vrij toegang tot die voorzieningen. Wel moet voor veel dingen apart bijbetaald worden: parasols, waterglijbaan, ligbed, internet e.d. Jammer was dat veel van die parasols en bedden vies en kapot waren.

Onze Mobilhome was nieuw, ruim en compleet! Echter de ligging was minder. Pal aan de hoofdtoegangs- en exitweg! Niet alleen kwamen en gingen alle gasten van de camping over deze weg, maar ook alle toeleveranciers en autobussen. Dat begon 's ochtends vroeg voor 07.00 al en ging door tot in de late avond. Bovendien werd er gruwelijk hard gereden (niet zelden 50km/u). Logisch met een brede weg zonder verkeersdrempels, waarschuwingsborden, laat staan borden met een maximum snelheid! Onze buren met kleine kinderen stonden echt doodsangsten uit als ze achter een jong poesje aan zo de weg op renden. Wachten tot er iets gebeurt en dan de put dempen, vrees ik!

Tja en als je geen lid bent v/d ANWB word je geduld, maar tel je niet helemaal volwaardig mee bij Pharos. Geen routebeschrijving, geen evaluatieformulier, alleen een summier boekje. Jammer want dat soort dingen blijft hangen! Jammer ook dat je als niet-kampeerder (tent/caravan) nog steeds gedwongen wordt om op zaterdag aan te komen en te vertrekken. Zo ontkom je natuurlijk niet aan pikzwarte zaterdagen. Neemt niet weg dat we een prima vakantie hebben gehad.



Naam: Annemarie Algemene indruk: 1 - Prijs: 1 - Kwaliteit: 1 - Service: 1 - Reisleiding: 1

Reis gemaakt naar: Camping Taxo-les-pins Argeles-sur-Mer

Datum review toegevoegd: 28-08-2009

Er staat in het voucherboekje een gezellige camping en er heerst een leuke gezellige sfeer,en er is animatie.

Als je de camping op rijdt, denk je ja een leuke camping.

Onze stacaravan lag naast een speeltuin en de autoweg dus niet rustig,s'morgens heel vroeg kleine kinderen om 7.30 uur en s'avonds jeugd tot wel 24.00 uur.Er is wel beveiliging die om 23.30 uur komt zeggen dat je bij de caravan stil moet zijn maar de jongeren mogen wel doorgaan,de caravan was erg klein voor vijf personen en slecht onderhouden,bestek genoeg maar geen kopjes voor vijf man een grotepan zonder deksel maar wel vier kleine steelpannetjes niets klopte dit heb ik gemeld maar er werd niet op gereageerd.Animatie was er wel maar alleen alles in het frans. We hebben al vaker bij Pharos een reis geboekt altijd erg naar wens verlopen maar deze keer erg bedrogen uitgekomen . We zijn daarom ook drie dagen eerder naar huis gegaan ,jammer dat er niet vaker controle op een camping plaats vindt want anders had dit wat wij ervaren hebben niet gehoeven.



Naam: Anoniem Algemene indruk: 1 - Prijs: 3 - Kwaliteit: 1 - Service: 2 - Reisleiding: 3

Reis gemaakt naar: hotel am park freudenstad

Datum review toegevoegd: 19-10-2009

Hotelkamer was goed,schoonmaken badkamer slecht. Het eten s,avonds zeer slecht bediening slecht koud eten alles heel slecht verzorgd , in twee delen eten in de rij staanwachten en daarna nog een uur wachten voordat de soep kwam totaal geen leiding. ontbijt was goed en de bediening toen ook, verder geen aanrader als je van lekker eten houddat gezellig is klaargemaakt dit was massaeten.



Naam: Astrid Algemene indruk: 7 - Prijs: 8 - Kwaliteit: 7 - Service: 8 - Reisleiding: 8

Reis gemaakt naar: Camping Residence Pian dei Boschi

Datum review toegevoegd: 12-08-2008

Camping Residence Pian dei Boschi is een echte aanrader. Mooie locatie, kleinschalig en gezellig. De appartementen zijn klein en eenvoudig maar met elke dag zon leef je voornamelijk buiten. Je kunt lopen naar het dorp waar tot 's avonds laat mensen lopen en winkels open zijn. De stranden zijn prima geen zand maar grind met een heldere zee. Ook het achterland is de moeite waard. Kortom een prima locatie waar het heerlijk vertoeven is zowel bij het zwembad als bij het strand. We hebben genoten.