Beoordelingen Summum

Op deze pagina vindt u reviews over de reisorganisatie Summum.

Reizen met SUMMUM.nl betekent veel zien en toch echt vakantie vieren! Op een comfortabele manier genieten van het mooiste dat een land te bieden heeft aan natuurschoon en cultuurgoed. Alles zien, comfortabel slapen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de organisatie. Summum biedt reizen naar alle delen van de wereld. Alle reizen hebben een uniek Summum Moment, een bezienswaardigheid of belevenis die u alleen met ons meemaakt. En dat voor de laagste prijs! Indien u zelf ook ervaring heeft met Summum, dan vragen wij u vriendelijk ook een review achter te laten.Dit kunt u doen door onderaan het formulier in te vullen. Op deze manier helpt u uw medebezoekers om bij de juiste reisorganisatie uit te komen.



Naam: Albert Algemene indruk: 6 - Prijs: 5 - Kwaliteit: 6 - Service: 1 - Reisleiding: 8

Reis gemaakt naar: Ecuador & Galapolos

Datum review toegevoegd: 11-01-2011

Reis gemaakt in dec-jan 2010-2011.

De start was in het beruchte sneeuw weekend van 17 dec. Met veel moeite op Schiphol aangekomen, Bij Iberia (voor de vlucht naar Madrid) bleek alles gecancelled. \'s middags had ik al contact gehad met Summum, ze wist te melden dat de chaos compleet was en het niet duidelijk was of het nog ging lukken, wel advies om naar Schiphol te gaan (we zaten toen vast in een trein in Amersfoort), ze zou terugbellen zodra er nieuws was. Na de mededeling van Iberia dat vliegen naar Madrid niet meer mogelijk was, Summum gebeld: GESLOTEN! Maandag weer aanwezig, wel een telefoonnummer voor noodgevallen. Bellen dus. Tja meneer, we kunnen niets voor u doen, Iberia is verantwoordelijk. Pardon? Ik heb bij Summum geboekt, niet bij Iberia! U moet maar naar huis gaan, probeer het maandag maar weer, dan is er weer iemand op kantoor.... Na de betreffende persoon ongeveer door de telefoon getrokken te hebben, boos opgehangen. Hij gaf steeds hetzelfde antwoord: Iberia is verantwoordelijk, maandag zijn we er weer.

Bij de tweede bel, iemand anders die na lang aandringen een tel.nr. van Iberia afgeeft, daar weet men te vertellen dat we bij Avia partners moeten zijn, daar met veel moeite en geduld zelf een omboeking kunnen regelen. Andere reisgenoten geroepen en met 9 personen \'s nachts per KLM (een verademing!) naar Quito. De omboeking via SMS doorgegeven aan Summum, ook anderen bleken later dat te hebben doorgegeven, enkelen nog persoonlijk via de telefoon aan het noodnummer.

Aangekomen in Quito: NIEMAND!

Via de hotelbalie van ons eerste hotel op de lijst in contact gekomen met iemand van de plaatselijke reisagent. De volgende dag arriveerde de volledig verraste reisleidster, stomverbaasd dat wij er toch nog waren! Ze had nog maar een paar uur daarvoor contact gehad met het kantoor in Amsterdam: Nee hoor, er is niemand weggekomen....

De resileidster was prima, en we hebben verder een goede reis gehad, maar wat een belabberde service. We werden volledig in de steek gelaten. Op zo\'n moment ga je toch niet om 17:00 uur van kantoor naar huis? Dan ga je toch zelf naar Schiphol met een parasol van Summum om de mensen op te zoeken en bij te staan?

Ecuador is prachtig, de Galapolos adembenemend, wij zullen nog vele reizen maken maar NOOIT meer met Summum!

Thuisgekomen een welkom thuis bosje bloemen met veronschuldiging voor de vertraging afkomstig van .... BAOBAB!?



Naam: Rinus Algemene indruk: 3 - Prijs: 5 - Kwaliteit: 2 - Service: 1 - Reisleiding: 9

Reis gemaakt naar: Peru

Datum review toegevoegd: 17-08-2010

Rondreis Peru gemaakt. Tot onze verbazing met 4 vluchten naar Lima. Terugreis 30 uur!! (KLM reist zonder tussenstop). Iberia maakt er een grote puinhoop van. Koffers naar verkeerde bestemmingen en geen boarding passes voor de volgende 3 vluchten omdat Summum de reis verkeerd heeft geboekt. Veel excursies die al betaald waren moesten opnieuw worden betaald omdat opeens bepaalde tickets niet bleken betaald te zijn. Op de Summum site komt dat natuurlijk niet terug... De Jungle excursie hebben we ook extra moeten betalen omdat Summum voor de 8 personen geen eigen reis heeft geboekt maar een groepsreis met 17 personen. We moesten bij de terugreis 5 uur onszelf vermaken op het vliegveld omdat 1 reiziger vroeg weg moest. Uiteindelijk zelf maar weer wat geregeld. De 5 km langen wandeltocht naar de heilige vallei bleek een marteltocht met smalle paadjes langs steile afgronden en sprongen vanaf rotsblokken van ruim een meter. Zeker niet aanbevolen voor mensen met hoogtevrees.

Voor ons geen summum meer. De reisleiding was wel geweldig. Hij heeft er alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken!



Naam: Sieb Algemene indruk: 8 - Prijs: 8 - Kwaliteit: 8 - Service: 7 - Reisleiding: 7

Reis gemaakt naar: Marokko

Datum review toegevoegd: 20-04-2010

Rondreis gemaakt door Marokko van 8 dagen. Wij zijn een getrouwd stel en zaten in een groep met alleen maar vrouwen. Dit kun je natuurlijk nooit van tevoren weten, maar dat was wel een kleine dompel toen we ook nog merktte dat we een vrouwelijke reisleidster hadden.

De hotels waren prima, echter wel allen ver uit het centrum.

De reis was erg volgepropt alsook het busje. Wij zijn beiden voor de gem. nederlander best wel aan de kleine kant, maar we zaten echt met de knieen in de stoelen voor ons. Bij iedere hobbel (en die zijn er wat in Marokko) hadden we weer een extra blauwe plek te pakken. Volgende keer dus vragen om een ruimere bus.

Reisleidster, was een marrokaanse meid die was opgegroeid in Nederland en nu weer in Marokko woonde. Ze deed het goed, maar was geen uitblinker.



Naam: Anoniem Algemene indruk: 9 - Prijs: 9 - Kwaliteit: 9 - Service: 8 - Reisleiding: 9

Datum review toegevoegd: 27-01-2009

Prima reisorganisatie waar ik mijn eerste verre reis naar Cuba mee heb gemaakt. Na uitgebreid prijsvergelijk ben ik bij deze reisorganisatie terecht gekomen en de reis is me uitstekend bevallen. De reis was in een woord fantastisch.



Naam: Anoniem Algemene indruk: 9 - Prijs: 9 - Kwaliteit: 9 - Service: 9 - Reisleiding: 9

Reis gemaakt naar: India/Nepal 22 dagen

Datum review toegevoegd: 16-07-2009

Was in een woord geweldig. Heel goed geregeld en een erg enthousiaste reisleiding.

Ook dagen dat je zelf kon bepalen wat te gaan doen. Dat geeft een gevoel van rust. Je doet al zoveel indrukken op en dan kan je even tot jezelf komen.

Voor ons volgende keer weer met Summum.



Naam: Anoniem Algemene indruk: 4 - Prijs: 7 - Kwaliteit: 3 - Service: 2 - Reisleiding: 1

Reis gemaakt naar: Mexico, Guatemala, Belize

Datum review toegevoegd: 25-02-2010

Hotels werden tijdens de reis een aantal keren gewijzigd (niet ten positieve). Reisleiding zat er meer voor de eigen ervaring en reisbeleving dan voor de groep. Excursies waren ineens een stuk duurder dan op de site. Reis was prachtig, maar summum heeft toch een deel van het vakantieplezier bederft. Jammer.....



Naam: Anoniem Algemene indruk: 5 - Prijs: 3 - Kwaliteit: 3 - Service: 1 - Reisleiding: 1

Reis gemaakt naar: china & tibet & nepal

Datum review toegevoegd: 15-01-2010

Toezeggingen, zowel in de reisfolder als op de informatiedag werden niet nageleefd, het ging slechts om een impressie was het devies. Zo waren de hotels minder dan aangegeven, was het vervoer per jeep ineens vervoer per te kleine bus en het summummoment ging niet door. Veel niet kloppende info bij de infodag en een reisbegeleider die 25 dagen lang non stop letterlijk uit zijn neus zat te eten, heel onsmakelijk. Hebben weinig aan hem gehad. Voor ons nooooit meer summum