Vakantie Canada

Vakantiemogelijkheden Canada

Offerte vakantie Canada? Klik hier
De eerste Canadezen waren de proto-Mongolen, een Aziatisch nomaden volk dat gedurende de ijstijden van Siberië naar het oosten trok en de landengte bij de Beringstraat is overgestoken. Ze beginnen op het Amerikaanse continent een leven als jager annex verzamelaar. In het Canadese gebied komen diverse Indianenculturen tot ontwikkeling, de Algonkin-stammen, Micmacs, Beothuks, Cree en Ojibwa, in het noordoosten, Irokezen en Hurons in het zuiden en de prairie-Indianen, Blackfoots ten westen van de grote meren. Dan de Athapascan-stammen Slave en Chipawa in het noorden en de Tlingit, Kwakiutl, Tsimshian,

Landschap en klimaat

West Canada kan prat gaan op een grote variatie aan biotopen. Het noorden is bedekt met toendra’s en hoog groeiende wouden terwijl in het zuiden prairies, meren en bergketens het landschap bepalen. Het zuiden wordt zelf aangeraakt door de noordelijke uitloper van de Amerikaanse woestijn (het Great Basin) en ligt dichtbij een gebied met weelderig gematigd regenwoud in de Amerikaanse staat Washington. Het kroonjuweel van de Rockies, het Banff National Park, ligt aan de oostzijde van de Continental Divide , de waterscheiding die over de flanken van de Rocky Mountains loopt. Meer landinwaarts ligt de provincie Saskatchewan, het grote geheim van de natuur. Hier ligt het oude wilde westen van Canada in een gebied van hoogvlakten, prairies, woestijnen en meren. Het noordwestelijke ‘northwest territories’ is richting Groenland Canada’s meren- en gletsjergebied. De hele kust rond de Hudson Baai is vruchtbaar laagland waar zich de graanschuur en veestapel van het land bevindt. De provincies Ontario en Quebec zijn de dichtbevolkte streken met veel rivieren en meren. Er heerst daar een absoluut landklimaat met barre winters en hete zomers. Naar de oostkust toe beland je in Labrador en Newfoundland. Kom je daar na donker thuis dan vind je er de hond in de pot. Het heeft een Atlantisch zeeklimaat met veel regen en vorst.

Bezienswaardigheden

In de hoofdstad Ottawa staan de neogotische regeringsgebouwen en het Canadees oorlogsmuseum. In Elgin street is de meeste horeca gevestigd. Ottawa heeft 70 grote winkelcentra. Het Casino de Lac Leamy is architectonisch een prachtig gebouw en men kan er ook nog gokken. Montreal is een stad met vele Franse koloniale invloeden. Het is multi-cultureel, tweetalig en is een mix van 19de eeuwse kerken en wolkenkrabbers. Victoria, in British Columbia, heeft vele Victoriaanse gebouwen. In Vancouver is Chinatown, met vele Hong Kong Chinezen een aanrader. De CN Tower in Toronto heeft een restaurant met een glazen vloer. Men kan er 350 m. naar beneden kijken. De Toronto Zoo is een prachtige dierentuin. In Yoko vindt u bergen, meren en watervallen en beren, herten, elanden en vele vogels. Natural Bridge is een door rotsen natuurlijk gevormde brug. In Glacier National Parc zijn meer dan 400 gletsjers. Bij Penticton ligt Okanagan Lake.