Actieve reizen

Actieve reizen

Actieve reizen, ontspanning door inspanning

Touwbruggen, abseilen, zeilen, klimmen en raften. Doen deze woorden je hart sneller slaan? Dan zijn actieve reizen aan jou wel besteed. Al dan niet met een ontspannend dagje aan het strand tussendoor als je daar de rust voor hebt. Actieve reizen bestaan er in vele vormen en maten. Dichtbij en vele vliegkilometers weg. Van een survival in de Ardennen tot raften nabij Panama, de keuze is enorm en divers.

Een aanrader die je zeker moet overwegen? Kijk eens naar Camping Marina di Venezia!

Fietsvakanties

Als fietser beweeg je je tussen de lokale bevolking van een land en ervaar je de natuur in zijn puurste vorm. Ideaal zijn de fietsvakanties waar je bagage meegaat met een auto van de reisorganisatie zodat jij deze ballast kwijt bent. De locaties heb je voor het uitkiezen: van mountainbiken in Noorwegen tot 16 dagen toeren door Vietnam. Of fiets je liever langs de tabakvelden in Cuba of de olijfboomgaarden van Toscane?
 

Advertenties van onze partners

Wandelvakanties

Je moet niet denken dat wandelvakanties niet onder de noemer actieve reizen kunnen vallen. Hoe ruiger het landschap, hoe actiever de vakantie. Een rondje IJsland levert bijvoorbeeld heuvels, moerassen en lava op. Een wandelvakantie in Albanië laat je al snel 5 uur per dag lopen en in Tanzania is een beklimming van de Kilimanjaro opgenomen.

Actieve zeilvakanties

Tijdens actieve zeilvakanties heb je zelf ook veelvuldig de touwen in handen om de zeilen te hijsen. Je kunt zeilen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Griekenland of het Caraïbisch gebied. Je hoeft geen geoefende zeiler te zijn, er is gelegenheid genoeg om onderweg de fijne kneepjes onder de knie te krijgen.

Survival

Dichtbij en uitermate geschikt: de Belgische Ardennen lenen zich prima voor actieve reizen. Je kunt er onder andere kanovaren, abseilen, klimmen en paardrijden. Maar ook bruggen bouwen, boogschieten en paintballen behoren tot de mogelijkheden. Belangrijk is dat er gewerkt wordt met gediplomeerde instructeurs en deugdelijk materiaal.

Expedities

Het klink misschien romantisch, maar het is hard werken tijdens een sledehondenexpeditie op de Noordpoolcirkel. Het wordt niets voor niets een expeditie genoemd! Je leert de dieren trainen en je te handhaven onder extreme weersomstandigheden. Zoek je liever de warmte op, dan is een worsteling door de Surinaamse jungle, inclusief de beklimming van de Nassauberg, iets voor jou.

Wat voor vakantie ook, ga voorbereid op pad

Wat voor soort vakantie je ook wilt, zorg dat je voorbereid op reis gaat. Bedenk dus goed welke materialen je nodig hebt en train je lichaam vooraf. Zorg ook voor een goede reistas; kijk hiervoor eens op https://vanbeeklederwaren.nl/reistassen.html

Offerte voor actieve reizen? Klik hier


.