Reisverzekering

Reisverzekering

Reisverzekering voorkomt narigheid achteraf

Je gaat op vakantie om welverdiend te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Je hebt misschien een hoop geld gespaard om eindelijk die ene verre reis te boeken. En uiteraard wil je alle hoogtepunten op foto en film vastleggen. Door een vakantie voel je je beter. Je bent uitgerust, hebt nieuwe ervaringen opgedaan. Maar wat als je kostbare spullen gestolen worden of kwijt raken? Als een reisgenoot zich bezeerd en medische zorg nodig heeft? Als er tijdens de gipsvlucht terug naar Nederland jouw naam op een stoel staat? Een goede reisverzekering kan je een hoop zorgen schelen, tijdens en na je vakantie.

Wat is verzekerd

Een reisverzekering sluit je af als aanvulling op bestaande verzekeringen. Veel verzekeringen zijn namelijk niet geldig wanneer je in het buitenland iets overkomt. Reisverzekeringen bestaan uit verschillende onderdelen, je kiest zelf wat je nodig hebt. Je kunt je aanvullend verzekeren voor medische kosten. Je (hand)bagage bij diefstal of zoekraken en buitengewone, onvoorziene kosten die je plots moet maken. Denk bijvoorbeeld aan extra accommodatiekosten bij een ziekenhuisopname van een meereizend familielid. Verzekeraars stellen wel diverse eisen voordat zij tot uitkering van (een gedeelte) van geleden schade overgaan. Zo moet er bij diefstal altijd aangifte bij de politie gedaan worden en bonnen van aankoop overlegd worden. Houd er rekening mee dat er bijna nooit de nieuwwaarde van spullen wordt vergoed, slechts de dagwaarde.

Advertenties van onze partners

Kortlopende- of doorlopende reisverzekering

Je kunt per vakantie een kortlopende reisverzekering afsluiten. Maar wanneer je meer dan 21 dagen per jaar op reis gaat, ben je over het algemeen voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het jaar rond aanvullend verzekerd en hoeft niet per trip een aparte reisverzekering af te sluiten. Je bent zelfs voor een dagje uit over de grens verzekerd. De verschuldigde premie is afhankelijk van een aantal factoren. Wil je een reisverzekering voor alleen Europese bestemmingen of de gehele wereld? Moeten de kinderen ook meeverzekerd worden? Gaat het om de gehele bagage of telt de handbagage niet mee? Veel verzekeringsmaatschappijen werken samen met hulpverleningorganisaties in het buitenland. Deze organisaties zullen je op weg helpen wanneer er iets voorgevallen is. Je kunt de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsverzekering. Mocht de reis door omstandigheden niet doorgaan, dan kan er onder bepaalde voorwaarden tot teruggaaf van (een gedeelte van) de reissom worden overgegaan.

Offerte voor een reisverzekering? Klik hier