Fietsvakanties

Fietsvakanties

Fietsvakanties

U wilt een gezonde vakantie houden. In het dagelijks leven beweegt u niet te veel. U heeft een kantoorbaan waarbij u veel zit. Vroeger ging u nog wel eens naar de sportschool, maar dat vindt u inmiddels te geforceerd. Al die mensen die zichzelf constant voor de spiegel zitten te bekijken. Fietsen is eigenlijk het enige dat u graag doet. De laatste maanden gaat u zelfs elk weekend een stukje fietsen met u vrouw. Tijdens een van die tripjes, stelde uw vrouw opeens voor om een fietsvakantie te houden.

Camping

Een fietsvakantie in Toscane, hoorde u zichzelf antwoordden. U houdt immers van Italie en in Toscane, zo heeft u gehoord, zijn de mooiste heuvels van Europa. Vaak glooiend, soms misschien wat steil, maar de omgeving is hoe dan ook schitterend. U stelt voor om het meteen maar rigorous aan te pakken. Er worden fietstassen gekocht en kampeerspullen. U besluit om een echte sportieve fietsvakantie te houden. In Toscane rijdt u van camping naar camping. Elke dag zo’n tachtig kilometer. En als u moe bent, zo stelt u ‘s avonds op de bank voor, blijft u gewoon wat langer op een camping om uit te rusten. Of zoals uw vrouw opperde : u gaat gewoon in de berm slapen. Een tentje is zo opgezet tenslotte. Teminste dat zei de verkoper. Echt veel ervaring in kamperen heeft u niet. Maar ook daar kan op getraind worden thuis. Elke middag wanneer u terugkomt van het werk, zet u samen met uw vrouw de tent op. Wat eerst een uur duurde doet u nu in een kwartier. Daarnaast heeft u een cursus fietsen repareren gevolgd. Lekke banden, kapotte versnelling, defecte remmen. Het is voor u allemaal een open boek. U bent helemaal klaar voor de fietsvakantie.

Advertenties van onze partners

Fietspaden

Fietsvakanties zijn een heerlijke manier om een vrije vakantie the houden. U gaat en staat waar u wilt en ziet het landschap op een langzame manier veranderen. Wanneer u iets moois ziet stapt u gewoon even af. Toch weer heel anders dan in de auto. Daar bent u tenlotte constant met uw ogen op de weg gefixeerd. En als u iets moois ziet, dan is het alweer voorbij. Bovendien is het lastig keren op de autobahn in Duitsland. Op de fiets heeft u daar geen last. Tijdens een fietsvakantie geen snelwegen maar kronkelende smalle wegen die zich van dorpje naar dorpje bewegen. Op uw fiets geniet u van alles met volle teugen. Het zonnetje schijnt, de winst blast zachtjes in de rug. Sommige landen waaronder ook Nederland bieden schitterende fietsroutes. De aangelegde fietspaden zijn breed en goed onderhouden. U heeft geen last van vrachtwagens die u in een walmende rook zetten of u bijna om rijden. De paden gaan bovendien door mooie natuurgebieden waar geen auto’s kunnen komen. Het Nederlandse duinlandschap bijvoorbeeld, heeft uitstekende fietspaden. Een fietsvakantie aldaar is absoluut de moeite waard.

Fietstrektochten

Het merendeel van de geboekte georganiseerde fietsvakanties betreffen fietstrektochten langs hotels of B&B's. Bij zo'n fietsvakantie is meestal alles voor u geregeld. Van een opgemaakt bed en 's morgens een ontbijt tot en met het vervoer van de bagage, lunchpakketten en soms ook 's avonds het diner. Fietstrektochten zijn populairder dan de standplaats fietsvakanties vanwege de afwisseling en het bijzondere van de dagelijkse verrassing van de omgeving en weer een nieuwe charmante plek om te overnachten. Nadeel is uiteraard wel dat u iedere dag weer moet, spontaan een rustdag inplannen vanwege vermoeidheid of slecht weer is niet mogelijk want alles is van te voren geregeld en geboekt. Maar voor de meeste 'die-hard-fietsers' is dat geen enkel probleem.

Wereldreis

Er zijn ook mensen die wel een hele lange fietsvakantie houden. Er zijn zelfs boeken over geschreven. Vanuit Amsterdam op de fiest naar China of Vietnam. Reken maar dat uw fietsvakantie op deze manier een groot avontuur wordt. U komt tenslotte in plaatsen waar nooit toeristen komen. U bent een bezienswaardigheid. Maar misschien is het nog wat te vroeg voor zo’n fietsvakantie. Europa biedt al veel fraais en Nederland zelf is misschien wel een van de mooiste landen voor een fietsvakantie.

Offerte voor fietsvakantie? Klik hier