Wandelvakanties

Wandelvakanties

Bijna niets is gezonder dan een goede wandelvakantie. U combineert het mooie met het gezonde. Tijdens een wandelvakantie kunt u genieten van prachtige vergezichten, besneeuwde bergtoppen of eindeloze groene vlaktes. En dat allemaal terwijl u actief bezig bent. Daarnaast geniet u meer van het uitzicht omdat wandelen nu eenmaal niet zo snel gaat. Wanneer u het uitzicht vanuit een trein of auto probeert te vangen is dat toch veel moeilijker dan wanneer u stapvoets gaat. Wandelvakanties kunt u overal houden. Een mooi land wat u waarschijnlijk vooral vanuit de auto of trein ziet is uw eigen Nederland. De polders, het fraaie duinlandschap, de glooiende heuvels van de achterhoek. Nederland is een prachtig land om te wandelen. U zult merken dat er nog veel te zien en te ontdekken is.

Bergen

Het enige nadeel van Nederland is het gemis aan mooie bergen. En dat is nu wel juist waar veel wandelvakanties zich op richten. De Alpen bieden prachtige wandelroutes. En nog verder , in Nepal, staan de machtige Himalaya en het Anapurna gebergte. Beiden het toppunt van onvergetelijke wandelvakanties. De zon in alle vroegte zien opkomen vanaf Poon Hill , op de Anapurna, is een onvergetelijke ervaring. Lamgzaam ziet u de besneeuwde bertoppen verlicht worden door de zon. Het is een kermis van kleuren die nauwelijks is te vangen met een fotocamera. Voor wandelvakanties in de bergen, zoals de Himalaya en ook de in Afrika gelegen Kilimanjaro moet u echter wel in goede conditie zijn. Het zijn behoorlijke beklimmingen waarbij problemen als hoogteziekte zich zeker kunnen voordoen. Hier kunt u, hoe goed getraind u ook bent, trouwens niets tegen doen. Hoogteziekte kan iedereen overkomen.

Advertenties van onze partners

Zandvlaktes

Een heel ander soort wandeltocht, maar zeker zo avontuurlijk, is de wandelvakantie door de Sahara. Wat valt daar dan te zien , zult u misschien wel denken. Maar ook de Sahara kent prachtige zandheuvels. U ziet oases, ontmoet rondtrekkende bedoeinen en veel dingen die u nergens anders zult aantreffen. Hier geldt ook weer dat een goede voorbereiding een pre is. De Sahara is heet en daar moet u tegenkunnen. Een werkelijk prachtige wandelvakantie voor Nederlanders kan worden gehouden in Ierland. De temperatuur is min of meer hetzelfde en de tochten zijn niet te zwaar. Er hoeven in ieder geval geen hoge bergen beklommen te worden. Hete en droge zandvlaktes zijn er niet. Ierland biedt een zeer fraai en groen landschap met prachtige heuvels en weidse meren. Tijdens uw wandelvakantie kunt u het allemaal zien. U wandelt van cottage naar cottage en onderweg is het genieten geblazen. En dat allemaal in uw eigen tempo.

Blaren

Wanneer u een wandelvakantie gaat houden, zorg dan voor goede kleding. Vooral de schoenen zijn erg belangrijk. Loop deze ook in en ga niet op splinternieuwe schoenen een 6-daagse wandelvakantie in de Alpen houden. U krijgt blaren en dat is verschrikkelijk. Want last hebben van pijntjes tijdens een wandelvakantie kan alles bederven, U zult ongetwijfeld minder genieten van het landschap wanneer u constant last van een blaar heeft. U wordt een beetje bozig, wilt naar huis, maakt ruzie met uw partner en ga zo maar door. Bereid u dus voor op uw wandelvakantie. Het is immers een vakantie die erg mooi kan zijn. U kunt tenslotte overal stoppen waar u wilt. Bij de mooiste riviertjes kunt u even halt houden en wat drinken.

Offerte voor wandelvakanties? Klik hier