Kindervakantie

Kindervakantie

Kindervakantie: ontspanning voor de hele familie

Reizen houdt niet op als je kinderen hebt gekregen. De reizen worden wel anders dan voorheen. De hele dag bakken in de zon, bergen beklimmen, urenlang door steden dwalen, dat wordt wat lastig. Maar als je in je reisprogramma rekening houdt met de interesses en mogelijkheden van je kroost, heeft de hele familie een onvergetelijke vakantie. Hoe jouw ideale kindervakantie eruit ziet is afhankelijk van de leeftijd van je kroost en je eigen wensen.

Kindvriendelijkheid ten top

Bij het boeken van een appartement, hotel of campingplaats, kun je kiezen voor een kindvriendelijke inrichting, binnen en buiten. Je kunt een kinderbedje, kinderstoel en eventueel een box reserveren. Maar ook buiten is er vaak extra aan kinderen gedacht. Zoals campings waar geen hoogteverschillen op het terrein aanwezig zijn en speciale kinderwasbakken en -toiletten. Ook de aanwezigheid van een oppasservice of animatieteams voor de jeugd kunnen de (kinder)vakantie veraangenamen.

Advertenties van onze partners

Bungalow met zwemparadijs

Als je met kleine kinderen op vakantie gaat, kan een bungalow een uitkomst zijn. Je eigen keuken voor het warmen van flessen en pap. Ontspannen een boekje lezen op het terras als de kleine een dutje doet. En van het bijbehorende zwemparadijs worden ouders én kinderen blij. Zelfs als het weer een dagje tegenzit.

Ver weg van hier

Ook verre reizen hoef je niet direct van je verlanglijstje te schrappen als je aan een kindervakantie denkt. Vraag je reisbureau naar vliegtijden die zoveel mogelijk aansluiten op het ritme van je kind. Vaak bieden reisorganisaties speciale programma's aan voor families. 's Ochtends een bezienswaardigheid en in de middag een leuk uitje voor de jongste reisgenoten. Het reistempo zal wat rustiger zijn en de accommodaties ingericht op het verblijf van kinderen.

Kindervakantie zonder ouders

Voor kinderen vanaf een jaar of zes bestaan er ook zomerkampen en kindervakanties waar ze onder begeleiding van volwassenen, maar zonder ouders op stap gaan. Voetballen, zeilen, paardrijden, spelletjes doen, het is allemaal mogelijk. Deze kindervakanties vinden over het algemeen plaats in Nederland en duren twee dagen tot een week.

Praktische zaken

Tenzij je echt de rimboe ingaat, kun je overal wel wat te eten aanschaffen als de plaatselijke keuken niet in de smaak valt. Mocht je kleine echt een lastige eter zijn of een speciaal dieet volgen, neem dan zelf geschikte voeding mee. Ga je met een baby op reis, neem dan in ieder geval je eigen merk melkpoeder mee. Zorg voor zonnebrand met de hoogste factor om de tere kinderhuid te beschermen en zet de allerkleinsten een hoedje op in de zon.

Offerte voor een kindervakantie? Klik hier