Vakantieparken

Vakantieparken

Vakantieparken hebben alles binnen handbereik

Vakantieparken bieden je meer dan accommodatie alleen. Vaak vind je in het park ook een zwemparadijs, een restaurant, winkeltje en speeltuinen. Er is een receptie waar je terecht kunt met vragen en waar men tips heeft voor leuke uitstapjes. Sommige vakantieparken zijn zo compleet ingericht dat je eigenlijk de gehele vakantie in het vakantiepark zelf kunt blijven.

Vakantieparken voor iedere doelgroep

Vakantieparken bieden je prachtige villa's, chalets en bungalows. Vakantieparken zijn er in alle soorten en maten en voor diverse doelgroepen. Zo zijn er vakantieparken speciaal gericht op gezinnen met kinderen. Ledikanten, boxen en kinderstoelen zijn dan aanwezig in het vakantiehuis. Of vakantieparken voor de actieve 50 plusser met mooie wandel- en fietsroutes in de omgeving. Ook zijn er vakantieparken die extra rekening houden met mensen met een lichamelijke beperking of mensen die ernstig ziek zijn.

Advertenties van onze partners

Jouw voorkeur telt

De vakantiehuisjes zijn over het algemeen praktisch ingericht, maar er bestaan ook luxe versies met bijvoorbeeld een open haard, sauna of jacuzzi. Je boekt een accommodatie op een vakantiepark via het reisbureau, via het internet of telefonisch met de eigen reserveerlijn. Er zijn accommodaties voor 2 personen, maar ook voor grote groepen beschikbaar. Vaak zijn er diverse types woningen te huur en kun je zelf kiezen of je een vaatwasser wilt, een balkon, een parkeerplek voor de deur, dichtbij de speeltuin, noem maar op. Je kunt kiezen voor vakantieparken met een uitgebreid animatieprogramma, een zwemparadijs, snackbar en speeltuinen of juist kiezen voor een kleinschalig park.

Welk vakantiepark kies je?

Er bestaan ketens van vakantieparken. Voordeel van zo'n keten is dat je een beetje weet wat je mag verwachten van zo'n vakantiepark, of je nu een vakantie in eigen land boekt of over de grens. Sommige vakantieparken verhuren ook huizen van particulieren, de inrichting verschilt dan per huis. Attractieparken bieden ook wel eens de mogelijkheid om te verblijven in hun eigen vakantiepark. Bij het boeken van een accommodatie krijg je dan dagkaarten voor het attractiepark. Over het algemeen verblijf je op vakantieparken een midweek of lang weekend. Op de websites van de parken kom je soms interessante last minutes tegen waarbij je soms dezelfde week nog doorbrengt op het vakantiepark.

Offerte voor een Vakantiepark? Klik hier