Eurodisney

Eurodisney

Eurodisney, sprookjesachtig en vol spanning

Een wereld vol magie. Een plek waar volwassenen zich weer even kind wanen. En waar kinderen zweven, varen, rijden en draaien. Eurodisney biedt attracties, parades, film, sprookjes, sport en shows. Eurodisney ligt circa 30 kilometer ten oosten van Parijs. Het bestaat uit themapark Disneyland Park, Walt Disney Studios Park, uitgaans- en winkeldistrict Disney Village, zeven hotels en Disneyland Golf. Je vermaakt je in maar liefst 57 verschillende attracties voor groot en klein.

Disneyland Park

In het pretpark Disneyland Park staat het kasteel van Doornroosje centraal, omgeven door vijf gebieden. In de hoofdstraat Mainstreet USA vind je tal van winkeltjes en restaurants. Ook de beroemde parades, waarbij sprookjes op prachtige praalwagens worden uitgebeeld, gaan door deze straat. Frontierland laat het Wilde Westen tot leven komen en in Discovery Land spelen technologie en ruimtevaart een grote rol. Je vindt er bijvoorbeeld de overdekte achtbaan Space Mountain. En je kunt er laserschieten met Buzz Lightyear. Adventureland biedt piraten en Indiana Jones. Fantasyland tenslotte staat bol van klassieke sprookjes. Zoek hier je weg door het doolhof van Alice in Wonderland, vlieg mee met Peter Pan en beleef de avonturen van Pinocchio en Sneeuwwitje.

Advertenties van onze partners

Walt Disney Studios Park

In dit deel van Eurodisney draait alles rond het thema film. Walt Disney Studios Park bestaat uit vier verschillende onderdelen. Voor actie moet je in Backlot zijn, waar je een muzikale rit in een achtbaan maakt en een wervelende stuntshow van auto's en motoren kunt bekijken. In Toon Studio maak je kennis met de geschiedenis van de tekenfilms en kun je zelf Disney figuren leren tekenen. In Frontlot staat een opnamestudio en in Production Courtyard rijdt een tram je langs en door filmsets. Zet je schrap voor een aardbeving, brand, hevige regenval en explosies.

Overnacht in stijl in Eurodisney

Euro Disney biedt de mogelijkheid om in een Disney hotel te blijven slapen. De zes hotels en een bungalowpark zijn allemaal in een eigen thema opgezet en ingericht. Het Disneyland Hotel ligt praktisch voor de poorten van Eurodisney en biedt uitzicht over het park. Hotel New York staat garant voor stijl en luxe en Newport Bay Club biedt de charme van New England van voor 1900. Sequoia Lodge is geïnspireerd door de Nationale Parken in Amerika terwijl Hotel Cheyenne aan het Oude Westen doet denken. In Hotel Santa Fe slaap je als het ware tussen de indianen. Ga je liever terug naar de natuur? Dan overnacht je op de Davy Crockett Ranch in een blokhut. Ook vind je er een groot tropisch, overdekt zwembad.

 

Overnachten buiten het park

Wel een overnachting boeken, maar tussendoor even weg van de drukte van het park? Dan zijn er op steenworp afstand van het park meer dan genoeg opties om te verblijven. Er zijn verschillende thema hotels die ideaal zijn voor de kinderen, zoals het Magic Circus hotel dat helemaal in circus thema is ingericht! Maar ook als je zonder kinderen van het pretpark geniet vind je in de nabije omgeving bijvoorbeeld het Radisson Blu viersterrenhotel aan de golfbaan, om in alle rust bij te komen van de attracties. Een groot voordeel is trouwens dat je binnen 5 minuten van- en naar het park gebracht wordt door de gratis shuttle bus die deze hotels verzorgen! Je kunt je Eurodisney bezoek eenvoudig zelf regelen via een reisaanbieder, zoals VrijUit. Er zijn complete Disney arrangementen van 2, 3 of 4 dagen inclusief de toegangstickets.

Offerte voor eurodisney? Klik hier