Duikvakanties

Duikvakanties

Duikvakanties

Heeft u uw duikbrevet gehaald en de zwarte Noordzee of het meer bij u in de buurt al gezien? U wilt nu wel wat meer zien van de wereld onder zee. Tropische vissen bijvoorbeeld. Ongerept koraal in alle kleuren van de regenboog. Denk dan eens aan een duikvakantie. Deze gaan vaak naar de mooiste plekken in de wereld. En niet alleen onder water is het mooi. Wanneer u vaste grond onder de voeten heeft zijn duiklanden zoals Egypte, Thailand en het Indonesische eiland Flores ook absoluut fraai om te zien.

Resorts

Duikvakanties zijn er in vele soorten. U kunt natuurlijk zelf ergens naar toe gaan en gewoon een duikschool opzoeken. U bent immers ervaren genoeg en weet precies waar uw grensen liggen. Mooier voor een duikvakantie is wellicht een vakantie naar een duikresort. Je ziet ze vandaag de dag steeds meer. Duikliefhebbers die een resort hebben gebouwd. Het enige wat zij doen is het maken van duiktrips. ‘s Ochtends gaat u met de boot naar de prachtigste gebieden en duikt tot laat in de middag. De volgende dag gaat u naar een andere plek waar er opnieuw gedoken wordt. Bovendien is er bij deze resorts die duikvakanties aanbieden veel expertise in huis. U hoeft niet naar de stad te gaan wanneer er iets kapot is. De eigenaren weten precies waar de mooiste plekken zijn om te duiken. Zo kunt u tijdens uw duikvakantie verschillende aspecten van de zee ontdekken. Misschien duikt u de eerste dag wel naar koraal en de tweede dag gaat u misschien wel muck-diven iets verderop. Duikvakanties bij resorts zijn bovendien een absoluut veilige manier om een duikvakantie te houden. U kunt er van op aan dat de duikapparatuur in perfecte staat verkeerd. De mensen zijn ervaren. Er is kortom voldoende know-how in huis om een perfecte duikvakantie voor u te verzorgen.

Advertenties van onze partners

Scholen

Duikvakanties zijn er niet alleen voor ervaren duikers. Wanneer u graag wilt leren duiken dan kan dat natuurlijk perfect tijdens een duikvakantie. Duikscholen zitten overall en uw diploma kunt u wanneer u veel duikt in soms een paar dagen halen. Wanneer u er voor kiest om uw brevet te halen tijdens uw duikvakantie let er dan goed op of de duikschool wel geregistreerd is. Er zijn duikscholen die een diploma afgeven waar u in andere landen niets aan hebt. U heeft leren duiken op het Thaise Ko Samet, maar wanneer u het volgende jaar uw diploma in Griekenland laat zien, krijgt u te horen dat uw brevet niet geldig is. U kunt een snorkel krijgen. Meer niet.

Genieten

Duikvakanties zijn een speciale manier van vakantie vieren. Er bestaat de mogelijk om werkelijk niets anders te doen dan te genieten van uw hobby: duiken. U gaat met een boot richting Griekenland, of boekt aldaar een trip voor een week en gaat vervolgens alleen maar duiken. Op de boot eet en slaapt u wat. Maar zodra uw buik gevuld is en u voldoende bent uitgerust , gaat u het water weer in. Deze duikvakanties zijn voor de echte verslaafden. Misschien is het wel leuker om gewoon naar een resort te gaan waar elke dag verschillende duiken worden aangeboden. U heeft dan ook nog de tijd om voldoende van het resort en het land te genieten. Hoe dan ook. Voor een goede duikvakantie moet u naar het buitenland. Nederland biedt gewoon erg weinig op dit gebied. Tenzij u natuurlijk van de Noordzee houdt en graag alles wilt afweten van wat zich daar afspeelt.

Offerte voor een duikvakantie? Klik hier