Zomervakanties

Zomervakanties

Een zomervakantie is ongetwijfeld de meest populaire vakantie die er bestaat. Natuurlijk is onder veel Nederlanders de wintersportvakantie ook een geliefde vakantie, maar voorlopig haalt deze het nog niet bij een zomervakantie. Een zomervakantie, immers, wordt vooral geassocieerd met zon, zee en strand. Een luiervakantie waarbij u zo uit uw hotel of tent de zee in kan rollen. Daar blijft u vervolgens de hele dag op het strand hangen om vervolgens ’s avonds lekker in een restaurant te eten of voor de tent te gaan barbequen. Een zomervakantie is kortom lekker luieren en nietsdoen. Maar zomervakanties bestaan er in vele soorten en maten. Geheel in tegenstelling van de luier-zomervakantie is er natuurlijk ook de actieve zomervakantie. En ook hier weer zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt wandelen, fietsen, watersporten, bergbeklimmen en ga zo maar door.

Last Minute

Het enige wat met zekere stelligheid over een zomervakantie gezegd kan worden is dat deze vakantie plaats vindt in de zomermaanden. Omdat het weer in Nederland moeilijk te voorspellen is en het bovendien gewoon veel regent, worden zomervakanties vaak naar zonnige gebieden geboekt. De zuid-Europese landen zoals Italie, Griekenland, Spanje, Portugal en Frankrijk zijn nog steeds erg populair. Dat komt niet alleen door het weer maar ook omdat veel reisorganisaties in de zomermaanden vaak interessante reisaanbiedingen hebben. De populaire last minute vakanties zijn daar een goed voorbeeld van. U boekt dan een compleet verzorgde reis voor een zeer schappelijke prijs. Vaak is het met last minute reizen wel zo dat u uw zomervakantie naar de meest toeristische gebieden boekt. Vaak zijn kleine en lieftallige plaatsjes helemaal volgestopt met toeristen die net als u rust zoeken. Met de hotels is het vaak niet anders. Ook deze zitten overvol en staan vaak niet op de mooiste plekken.

Advertenties van onze partners

Avontuur

Het is maar een beetje wat u van uw zomervakantie wilt. En belangrijker nog: wat uw budget is. Goede hotels zijn nu eenmaal duurder. Hetzelfde geldt voor de reis naar mooie gebieden waar het toerisme zijn weg nog niet naar toe heeft gevonden. Het leven mag daar dan wel goedkoper zijn, dat zal zeker niet gelden voor de reis. Een zomervakantie kan ook bestaan uit een trektocht langs campings in bijvoorbeeld Frankrijk. U stapt voor uw huis in Nederland met uw gezin in de auto en rijdt vervolgens langzaam richting Frankrijk. Onderweg stopt u daar waar u denkt dat het mooi is en zoekt vervolgens een camping. En naarmate het landschap meer veranderd, komt u ook steeds dichter bij uw uiteindelijke doel. De camping in Frankrijk. Het mooie van zo’n zomervakantie is het avontuurlijk ervan. Natuurlijk heeft u wel een einddoel voor ogen maar u hoeft dat niet ten koste van alles te bereiken. Vaak blijven mensen die een zomervakantie op deze manier houden, langer op een plaats staan dan ze zelf hadden gedacht. Ze komen al een mooie camping in noord – Frankrijk tegen en willen eigenlijk helemaal niet meer naar het verre zuiden rijden. Zomervakanties...nog altijd geassocieerd met een warme zon, strand en zee. Maar zo hoeft het dus helemaal niet te zijn. Tenzij u natuurlijk een fervent zonaanbidder bent en liefhebber van lange avondwandelingen over fraaie stranden. Dan bent u toch echt aangewezen op de ouderwetse zomervakantie.

Offerte voor een zomervakantie? Klik hier