Stedentrip

Stedentrip

Stedentrip naar ieders wens

Beleef Londen, Parijs, Barcelona, Berlijn of New York. Stedentrips laten je volop genieten van steden van wereldformaat. Stedentrips zijn korte, compacte vakanties naar bruisende steden die je veel te bieden hebben. Kies je voor culinair, uitgaan, kunst of cultuur? Of een combinatie van dit alles?

Jouw ideale stad

Niet alleen hoofdsteden zijn een geschikte bestemming voor stedentrips. In principe zijn alle steden een goede optie. Stedentrips variëren van 1 dag tot een paar dagen opgaan in een stad naar keuze. Pak de trein naar Antwerpen en geniet van de culinaire gastvrijheid. Of stap op de boot naar Londen en ondervind hoe groot de 'Big Ben' daadwerkelijk is. Of vlieg helemaal naar Sydney! Afhankelijk van je budget, beschikbare dagen en persoonlijke interesses kies je welke stedentrip voor jou ideaal is. Zo kun je gaan voor een stad met een boeiende historie en veel musea. Of een stad waar je de laatste modetrends kunt verwachten en eindeloos kunt shoppen.

Advertenties van onze partners

Doorkruis de stad op eigen wijze

Een Stedentrip boek je bij je reisbureau of online via het internet. De 'low cost airlines' zoals easyJet en Ryan Air hebben ervoor gezorgd dat vluchten naar populaire steden minder kostbaar zijn geworden. Daardoor is het aantrekkelijker geworden om stedentrips te maken. Je kunt de stad alleen of met je partner verkennen, of met een heel reisgezelschap. Je kunt elk denkbaar vervoermiddel inzetten om je stad naar keuze te bereiken en te bezichtigen. Er worden busreizen naar diverse steden georganiseerd, al dan niet met gezamenlijke excursies. Uiteraard kun je ook in je eigen auto stappen, de trein pakken of het vliegtuig nemen. Sommige steden zijn uitermate geschikt om per fiets te bezichtigen, bijvoorbeeld als het centrum autovrij is verklaard. Zoek thuis al uit waar je fietsverhuurbedrijven vindt. Je kunt alleen de reis vooraf regelen of ervoor kiezen ook alvast diverse toegangskaarten, het restaurant en je slaapplaats vast te leggen.

Tips voor een geslaagde stedentrip

Stel jezelf op de hoogte van bijzonderheden in de periode dat je een stad wilt bezoeken. Zo kan een festival bijvoorbeeld zorgen voor aangenaam extra tijdverdrijf, maar ook voor uitverkochte hotels of absurde prijsverhogingen. Dat geldt ook voor congressen en sportmanifestaties. Wil je lekker gaan winkelen, verzeker jezelf ervan dat er geen sprake is van een nationale feestdag, want dan is de kans groot dat winkels gesloten zijn. Sommige reisorganisaties bieden een stedentrip aan waarbij een 'local', dus een inwoner van de stad, met je op pad gaat en je meer laat zien dan de standaard toeristische attracties.

Offerte voor een stedentrip? Klik hier