Meer schade aan smartphones dankzij vakantie

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een onoplettend moment en je smartphone valt uit je broekzak zo in het toilet of op de grond. Dat kan natuurlijk overal en altijd gebeuren. Toch lijkt het alsof we tijdens de vakantie iets minder zuinig zijn op onze smartphone. Smartrepair, een reparateur van smart devices, meldt dat zij na de vakantie 15% meer mensen over de vloer krijgen voor telefoon reparatie.

Na vakantie 15% meer schademeldingen

Onderzoek toonde eerder al aan dat Nederlands op vakantie moeilijk hun telefoon kunnen loslaten. Zo zouden we tijdens de vakantie gemiddeld 2,5 uur per dag op onze smartphone kijken. Ter vergelijking: Japanners lopen dan wel de hele dag foto’s te maken, maar zij kunnen wel beter hun smartphone wegleggen. Zij kijken tijdens hun vakantie gemiddeld maar 1,5 uur per dag op hun smartphone.

Aangezien wij tijdens onze vakantie nog zoveel gebruikmaken van onze smartphone is het misschien niet heel verwonderlijk dat na de vakantie 15% meer schades worden gemeld.

Welke schades ziet Smartrepair dan het meest voorbij komen?

Op nummer 1 staat volgens de reparateur van smart devices een gebroken scherm. Een scheur veroorzaakt door bijvoorbeeld een val kan ervoor zorgen dat jouw smartphone lastig te gebruiken is. Super vervelend natuurlijk! Gelukkig is de probleem snel verholpen met scherm reparatie.

Vakantie, waterschade en waterbestendige smartphones

Een kapot beeldscherm wordt op de voet gevolgd door waterschade. De oude Nokia’s overleefden misschien een duik in het zwembad. De meeste nieuwe smartphones niet! Zelfs als ze IP-gecertificeerd (wat aangeeft hoe waterbestendig een smartphone is) moet je oppassen met water en je smartphone. De meeste ‘waterbestendige’ smartphones kunnen maar tot een bepaalde diepte en voor een bepaalde tijd ondergedompeld worden.

Dat is niet alles!

In sommige gevallen vervalt de garantie bij waterschade. Ook als je smartphone waterbestendig is! Apple laat bijvoorbeeld de garantie vervallen bij waterschade. Zelfs bij de iPhone 7, die waterbestendig is.

Heb jij een waterbestendige smartphone? Dan is het dus nog goed opletten hoe goed jouw smartphone tegen water kan.

Is bijvoorbeeld jouw iPhone 7 toch in het zwembad gevallen? Laat dan jouw iPhone repareren door een specialist! Zorg ervoor dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Water kan namelijk corrosie veroorzaken. Ben je hier op tijd bij, dan voorkom je erge(re) schade aan je smartphone.

Let op! Niet altijd dekt de reisverzekering (alle) schade

Het is natuurlijk verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Eventuele schade aan jouw smartphone zou dan door de verzekering gedekt worden. Toch blijkt dat niet altijd het geval te zijn! In de meeste gevallen wordt maar een bepaald bedrag uitgekeerd, wat lang niet altijd de schade dekt.

Er zijn zelfs verzekeringen waarbij de smartphone niet meeverzekerd wordt! In de polisvoorwaarden van de Hema en InShared staat bijvoorbeeld dat bagage verzekerd is voor bijvoorbeeld diefstal of schade. Lees je de voorwaarden goed door, dan staat er ook dat hieronder geen mobiele telefoons vallen.

Sluit je een reisverzekering af, lees dan goed de polisvoorwaarden door. Zorg ervoor dat schade aan je smartphone meeverzekerd is en dat de vergoeding ook een mooi bedrag is.

Heb je bijvoorbeeld jouw iPhone laten vallen, dan hoef je in ieder geval niet zelf op te draaien voor de kosten!

Ga goed voorbereid op vakantie!

Voorkomen is altijd beter dan genezen! Wees voorzichtig met je smartphone. Ook tijdens je vakantie! En zorg ervoor dat je goed voorbereid bent. Een (waterdicht) hoesje om je smartphone kan al veel problemen voorkomen. En hoeft niet duur te zijn! Ook is het verstandig om een back-up te maken voordat je op vakantie gaat. Belangrijke gegevens blijven zo bewaard, zelfs als je smartphone jouw vakantie niet overleeft!