Avontuurlijke vakanties

Avontuurlijke vakanties


Avontuurlijke vakanties

U wilt eens wat anders. Vorig jaar bent u op vakantie naar Aruba geweest en u heeft zich rot verveeld. De hele dag op het strand en ’s avonds zitten op een terras. U bent toe aan iets anders. U wilt dingen doen die niet zo alledaags zijn. U wilt, wanneer u thuiskomt van vakantie iets te vertellen hebben. U wilt kortom een avontuurlijke vakantie. De kantoorbaan die u nu al 5 jaar heeft is tenslotte ook elke dag hetzelfde. Gaat u dan ook nog eens op vakantie naar Aruba waar elke dag hetzelfde is dan wordt u leven wel heel erg grijs.

Advertenties van onze partners

Fietsen

U heeft net een nieuwe fiets gekocht dus waarom niet eens kijken naar fietsvakanties. U bent behoorlijk getraind en kan wel wat hebben. U surft wat op het internet. Dan ziet u het...een avontuurlijke vakantie in Vietnam. Op de fiets. Het is precies wat u zoekt. U vleigt naar Vietnam met een groep en gaat daar fietsen huren. U baalt een beetje want u wilt immers op uw eigen nieuwe fiest door Vietnam crossen. U belt met de reisorganisatie. ,,Geen probleem meneer. Allemaal mogelijk. Ja , tuurlijk kunt u uw eigen fiets meenemen.” U belt uw vrienden op. Een avontuurlijke vakantie op de fiets. In Vietnam. U gaat veel zien en veel sporten. Geen dag gaat u zich vervelen. Bovendien gaat u met allemaal fiets liefhebbers. En wat dat avontuur betreft zit het wel goed. U rijdt door steden, bezoekt bergdorpen op de fiets en kampeert vaak op open terreinen. Bovendien kunt u er voor kiezen om alleen te fietsen. U hoeft niet met de groep mee. Het enige dat vaststaat is het begin- en eindpunt. Daartussen zijn wat hotels geboekt maar daar hoeft u niet te overnachten. Een avontuurlijke vakantie die perfect is voor u.

Vervelen

Avontuurlijke vakanties worden veel aangeboden. U kunt er voor kiezen om met de Trans Siberie Express naar Vladiwodstock te reizen en vandaaruit af te zakken naar China. Er zijn avontuurlijke wintersportvakanties waarbij u veel off piste skiet en vaak van dorpje naar dorpje zoeft. Er zijn de rondreizen op Patagonie, Antartica, Tibet en ga zo maar door. De een nog avontuurlijker dan de ander. Nu zult u denken dat een vakantie met de Siberie Express niet perse een avontuurlijke vakantie hoeft te zijn. U zit immers dagen achtereen in de trein en verveelt u, net zoals in Aruba, rot. Dat is natuurlijk maar voor een deel waar. Uiteraard zult u af en toe wel uit de trein willen stappen om wat van de omgeving te zien en misschien bent u na twee dagen het gezicht van de Rus die ook in uw coupe slaapt wel meer dan zat. In dit geval heeft u wellicht een verkeerde avontuurlijke vakantie geboekt. Bij een rit met de Express naar Vladiwodstock kunt u uw avontuurlijke vakantie zo inrichten dat u op fraaie plaatsen gaat stoopen. Het Baikalmeer bij Irkuts is waanzinnig mooi. Bovendien zult u verschillende mensen ontmoeten die er steeds meer Chinees gaan uitzien. En iedereen, ga daar maar vanuit, is even nieuwsgierig naar u. In de coupe wordt met handen en voeten gesproken. Er wordt gelachen en gedronken. U rolt in feite van het ene avontuur in het andere. Een avontuurlijke vakantie in de echte zin van het woord. Dat is de Trans Siberie Express.

Alleen

Een avontuurlijke vakantie kunt u natuurlijk ook helemaal alleen doen. U stapt gewoon op het eerste beste vliegtuig dat een plaats overheeft en ziet wel waar u terechtkomt. Misschien is het wel een plek Beijing. U begrijpt de taal niet, weet niet waar te overnachten en slaapt de eerste nacht in het park voor het station. Maar misschien belandt u tijdens uw avontuurlijke vakantie wel in Benidorm. U stond te liften en de vrachtwagen die stopte reed naar de Spaanse badplaats. Toch ook al een heel avontuur op zichzelf. En wie weet wat Benidorm nog te bieden heeft. U heeft immers geen rooie cent op zak en zult op zoek moeten gaan naar werk. Als dat geen avontuurlijke vakantie is....

Offerte voor avontuurlijke vakantie ? Klik hier