Auto huren

Auto huren

Auto huren, de mogelijkheden zijn legio

Je kunt tijdens je vakantie een auto huren zodat je snel en gemakkelijk naar stad en strand kunt gaan. Of je huurt een auto omdat je tijdens de vakantie zoveel mogelijk van het land wilt zien. Denk maar aan een rondreis door Amerika of Canada waarbij je heel wat kilometers kunt maken. Ook kun je aan autohuur denken wanneer je de rijstijl van de lokale chauffeurs niet ziet zitten of twijfelt aan de betrouwbaarheid van het openbaar vervoer.

Hier let je op bij autoverhuur bedrijven

Hou bij het vergelijken van prijzen rekening met diverse toeslagen zoals reserveringskosten en leeftijdstoeslagen. Ook verzekeringen worden in rekening gebracht. Het is van belang goed te weten wat en wie er verzekerd zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan en met torenhoge schulden naar huis gaat mocht zich een ongeluk voordoen. Denk dan aan zaken als eigen risico en of inzittenden meeverzekerd zijn. Gaat er meer dan één persoon achter het stuur zitten, maak hier dan melding van. Inspecteer de auto bij ontvangst grondig en zorg dat je alle eventuele schades zwart op wit hebt. Zo voorkom je dat oude schades op jouw rekening komen.

Advertenties van onze partners

Zo reserveer je een auto

Er zijn vele manieren om een auto te huren. Je kunt het aan het reisbureau overlaten tijdens het boeken van de gehele reis. Maar ook als je zelf online je vakantie boekt worden er vaak boekingssystemen van autoverhuur bedrijven gepresenteerd en kun je online je auto reserveren. Uiteraard kun je het ook los van elkaar koppelen en zelf telefonisch of online een auto reserveren bij de organisatie van jouw voorkeur.

Zo kies je een autoverhuur bedrijf

Voorbeelden van grote, mondiale autoverhuurbedrijven zijn Alamo, Avis, Budget, Hertz en Sixt. Je vindt deze organisaties over de hele wereld en mag kwaliteit verwachten. Je betaalt wel vaak iets meer dan bij lokale verhuurbedrijven. Het wagenpark is over het algemeen groot en goed onderhouden. Vaak bevinden deze bedrijven zich nabij de luchthaven wat het ophalen en afleveren vereenvoudigd. Je kunt vooraf online bekijken wat de verhuurders te bieden hebben en tegen welke voorwaarden. Het is mogelijk online een auto te reserveren. Als je op je vakantieadres tot de conclusie komt dat een auto toch wel erg praktisch is, kan er via het hotel of de hostess veelal iets geregeld worden. Uiteraard kun je zelf ook op de lokale autoverhuur organisaties afstappen.

Offerte voor auto huren? Klik hier