Seniorenvakanties

Seniorenvakanties

Seniorenvakanties voor vitale- en hulpbehoeftige ouderen

Het begrip senioren kan heel ruim opgevat worden. Een senior is iemand die behoort tot de oudere generatie. Maar het is duidelijk dat een senior van net zestig jaar een andere vakantie wil dan iemand die zijn tachtigste verjaardag al heeft gevierd. Seniorenvakanties zijn er dan ook in vele vormen. En er zijn reisorganisaties die zich hebben gespecialiseerd in het samenstellen van seniorenreizen.

Rustig aan

Praktisch alle soorten vakanties worden geschikt gemaakt voor senioren. Vooral excursie- en stedenreizen zijn populair. Maar voor de actieve oudere generatie zijn er ook tal van wandel- en fietsvakanties beschikbaar. Over het algemeen zijn seniorenvakanties net iets minder intensief. Er worden meer rustmomenten in het programma gestopt en de faciliteiten zijn uitgebreider. Vakanties binnen Europa zijn populair, maar ook een rondreis door bijvoorbeeld Amerika wordt aangeboden als seniorenreis. Je jaagt niet van hotel naar hotel, je maakt niet zoveel mogelijk kilometers in een paar dagen. Accommodaties worden voor meerdere dagen geboekt zodat je ook kan opladen en relaxen.

Advertenties van onze partners

Rollator mee?

Een aantal reisorganisaties heeft zich gespecialiseerd in het organiseren van seniorenreizen. Zij bieden vakanties op verschillende niveaus aan waarbij de indeling bijvoorbeeld wordt bepaald door het wel/niet gebruiken van een rollator. De reisafstanden worden afgestemd op de doelgroep. En op sommige seniorenreizen gaat er zelfs iemand met een verpleegkundige bevoegdheid mee. Er wordt rekening gehouden met alle voorzieningen die voor mensen met een hogere leeftijd van belang zijn.

Overwinteren in de zon

De natte, Hollandse winter verruilen voor de zon? Steeds meer gepensioneerden kiezen ervoor te overwinteren in het buitenland. Deze seniorenvakanties duren veelal enkele weken. Je verblijft bijvoorbeeld aan de Spaanse kust of op het tropische eiland Bali. Ook Florida raakt steeds meer in de belangstelling, evenals Turkije en Griekenland.

Accommodaties op maat

Buiten samengestelde reizen zijn er ook steeds meer accommodaties specifiek ingericht op senioren. Zo zijn er seniorencampings in het leven geroepen en bestaan er aangepaste bungalows.

Offerte voor een seniorenvakantie? Klik hier