Natuurreizen

Natuurreizen

Natuurreizen, optimaal genieten van flora en fauna

Als natuurliefhebber kun je met gemak je eigen vakantie samenstellen. Wandelen door de bossen, fietsen door de bergen. Kies je favoriete bestemming qua landschap, klimaat en natuurschoon. Maar als je echt bijzondere elementen van de natuur wilt ervaren, is een georganiseerde reis ideaal. Individueel of met een groep. De warmte in of de sneeuw opzoeken. Bijzondere dieren spotten of opgaan in het groen. De mogelijkheden zijn legio.

Europese natuurreizen

Binnen Europa kun je prima genieten van de diversiteit in flora en fauna. Een reis door Groot-Brittannië leidt je langs heidevelden, moerassen, ruige bergen en eindeloze kuststroken. In Noorwegen spot je orka's en zeearenden. Speciaal is ook het spotten van de vogeltrek over de Straat van Gibraltar onder leiding van een deskundige vogelaar.

Wereldse natuurschoon

Voor wie wat verder wil reizen, gaat een wereld aan natuurpracht open. Ontdek Sri Lanka met een safari door een Nationaal Park, een verblijf in het regenwoud en een slaapplaats tussen de theeplantages. Wandel twee weken door Canada en ontmoet wolven en elanden. Of trek van blokhut naar blokhut in Alaska. India kent meer dan 1200 vogelsoorten. Hier bezoek je tijdens je vakantie de Ganges, de voet van de Himalaya en het woestijnachtige Rajasthan.

Advertenties van onze partners

Leg het vast

Er gaat bijna altijd wel een camera mee op reis. Om mooie momenten vast te leggen en het thuisfront te laten meegenieten. Er worden echter ook fotografiereizen aangeboden onder leiding van natuurfotografen. Dan kom je gegarandeerd met exclusieve plaatjes thuis. Je kunt onder andere afreizen naar Finland en IJsland om daar vogels, wild, rivieren en oerbossen vast te leggen.

Duurzaam en verantwoord

Er bestaan natuurreizen waarbij speciale aandacht voor duurzaam toerisme en educatie voorop staan. Reisorganisaties sponsoren in deze gevallen natuur educatieve activiteiten. Ook bestaan er organisaties die vakantiegangers vragen hen te helpen met onderzoek en veldwerk ten behoeve van natuurbehoud. En ter bescherming van wilde dieren over de hele wereld. Zo kun je gegevens verzamelen van wolven in Rusland of otters in Brazilië. In Thailand werk je mee in een wildlife opvangcentrum. En in Colombia vindt een onderzoek naar duurzame natuurlijke producten plaats waaraan je kunt meewerken.

Offerte voor natuurreizen? Klik hier