Los hotel

Los hotel

Hotels, van simpele slaapplaats tot luxueuze weelde

Hotels vind je de wereld rond, in allerlei vormen, stijlen en prijsklassen. Je kunt voor één nachtje een hotelkamer boeken, maar ook gedurende de hele vakantie. Je kunt zelfs maanden of langer in een hotel verblijven. Er bestaan diverse hotelketens die wereldwijd kamers aanbieden en kleinere aanbieders die overigens niets hoeven onder te doen voor de grotere ketens waar het aankomt op service en gastvrijheid.

Hoeveelheid sterren

De aanduiding 'hotel' is wettelijk beschermd, dus je mag bepaalde verwachtingen koesteren bij het boeken van een hotelkamer. In Nederland verzorgt de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC) voor de toekenning van sterren aan hotels in ons land. Dit classificatiesysteem loopt van * tot *****. Het aantal sterren geeft je een idee over de inrichting van kamers en het hotel en de faciliteiten die er geboden worden. Hou er rekening mee dat de eisen in het buitenland anders kunnen zijn dan de Nederlandse. Zo kan het zijn dat een drie sterren hotel over de grens te vergelijken is met een twee sterren accommodatie in eigen land.

Advertenties van onze partners

Logies, volpension, all inclusive?

Wat heb je ook alweer gereserveerd als je hebt gekozen voor logies? Is het avondeten nu wel of niet geregeld bij een volpension boeking? Als je kiest voor alleen een overnachting wordt dit aangeduid met logies. Wil je de volgende ochtend aanschuiven bij de ontbijttafel, dan kies je voor logies en ontbijt. Halfpension staat voor een hotelkamer, ontbijt en diner. Wil je de lunch ook in het hotel gebruiken, boek dan volpension. En als je echt alles op voorhand geregeld en betaald wil hebben, kijk dan naar all inclusive aanbieders. Naast drie volledige maaltijden per dag geniet je van drankjes, snacks en aanvullende faciliteiten.

Bijzondere hotels

Naast overnachtingsmogelijkheden in reguliere hotels, bestaan er wereldwijd, en dus ook in Nederland, bijzondere hotels. Zo kun je de nacht doorbrengen in een kasteel, boekenhotel en designhotels. Maar je kunt ook slapen in een ingericht wijnvat en in de vuurtoren van Harlingen. Over de grens kun je in bijvoorbeeld Lapland en Groenland kiezen voor een ijshotel of een overnachting in een iglo. Het grootste hotel ter wereld is het MGM Grand in Las Vegas, goed voor 5005 kamers. Het allerkleinste hotel van de wereld staat in Groningen. Het meest luxueuze hotel dat er bestaat is in Dubai gebouwd. Hoewel de classificatie maar tot 5 sterren gaat, wordt dit wel een 7 sterren hotel genoemd. Prijzen voor een overnachting liggen tussen de $820,00 tot $15.000,00 per nacht. Als je de hoofdprijs betaalt, beschik je wel over een privé lift én een privé bioscoop.

Offerte voor een los hotel? Klik hier