Citytrips

Citytrips

Citytrips

Tientallen, misschien wel honderden steden zijn er nog die u graag wilt zien. Er is de stad der steden , Rome, u wilt dolgraag naar het sprookjesachtige Edinburg en bovenaan uw lijstje staat Kaapstad. Volgens al uw kennissen die er geweest zijn de mooiste stad van allemaal. Maar veel tijd heeft u niet. Hooguit een weekje. Een goede redden dus voor een citytrip. U loopt naar uw reisbureau, zegt dat u een citytrip wilt en 10 minuten later is alles geregeld. Volgende maand vliegt u naar Kaapstad.

Bezienswaardigheden

Een citytrip boekt u wanneer u graag een bepaalde stad wilt zien en alle bezienswaardigheden daarvan. Als u het allemaal goed regelt, zit u in een fraai hotel in het midden van de stad en zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand. Goed, af en toe moet er een taxi of misschien wel bus worden genomen, maar daar maalt u niet om. U bent op citytrip en wilt Kaapstad gewoon leren kennen. Een beetje dient de citytrip zelfs als verkenning voor een langere vakantie. U leert immers het land en zijn inwoners een beetje kennen. U doet misschien al wat kennissen op en weet in ieder geval waar in Kaapstad de goede restaurants en clubs zitten. In Kaapstad zult u geen vreemde meer zijn als u er weer terugkeert. Citytrips gaan altijd naar steden waar veel te zien is of die op de een of andere manier bijzonder zijn. Een citytrip naar Eindhoven zult u niet zo snel vinden. Dat wil overigens niet zeggen dat u die niet kan maken. Citytrips kunnen heel goed zonder tussenkomst van een reisbureau gemaakt worden. U moet dan wel alles zelf boeken en krijgt waarschijnlijk wat minder informatie mee dan wanneer u uw citytrip bij een reisbureau heeft geboekt. U krijgt immers veel brochures van Kaapstad mee om thuis te lezen.

Advertenties van onze partners

Dichtbij

De meeste citytrips gaan echter niet zover. Kaapstad is zeker mogelijk maar ligt misschien wat ver weg. Citytrips namelijk kenmerken zich door korte vakanties van een paar dagen. Een weekendje Londen, een citytrip naar Lissabon voor vier dagen en zo zijn er nog wel wat meer steden te bedenken. Citytrips dienen daarom ook uitstekend als een kleine verkenningsreis. U wilt graag naar Portugal maar wilt eerst even Lissabon zien. Daarnaast kunnen citytrips ook heel goed gebruikt worden wanneer u bijvoorbeeld een opera in Rome wilt zien. Het is de enige opera die u altijd al had willen zien en hij valt alleen maar te zien in Rome. Waarom maakt u er dan niet een citytrip van. U ziet het mooie Rome met al haar duizelingwekkende historie. En als toetje bekijkt u de opera. Een multifunctionele citytrip zeg maar.

Kort en krachtig

Citytrips zijn populair ook. Omdat de trip vaak maar een paar dagen duurt en meestal ook niet zo ver van huis is vallen de prijzen ook mee. Er wordt soms ontzettend gestunt met de prijzen van citytrips. Bovendien weet u vaak van te voren al waarom u de citytrip wilt makan en waarheen de reis gaat. U heeft van te voren veel gelezen. Waarschijnlijk bent u zelfs door een film of een boek op het idee gekomen om de citytrip te maken. Eenmaal aangekomen weet u ook precies wat u wilt zien. Het museum, de ene club waar bekende deejay’s acte de presence geven. Of misschien wel de dierentuin waar net een nieuwe ijsbeer is geboren. De rest van uw tijd gebruikt u om nieuwe dingen van de stad te ontdekken en misschien wel om informatie te verzamelem over een langere reis in het land waar u uw citytrip naar toe heeft gemaakt.

Offerte voor citytrips? Klik hier