Autovakanties

Autovakanties

 

Autovakanties

Wanneer u er voor kiest om met uw eigen auto op vakantie te gaan dan biedt dat vele voordelen. Ten eerste bent u niet afhankelijk van reisschema’s of vertrektijden van bijvoorbeeld vliegtuigen, treinen of boten. U stapt in uw eigen auto wanneer u dat wilt. U stopt wanneer u moe bent. Daarnaast bent u niet gebonden aan een vaste route. Wanneer u bijvoorbeeld op weg bent naar Kroatie dan zijn er vele wegen die u kunt nemen. Snelwegen bieden vaak niet het mooiste landschap. Rijdt u van dorpje naar dorpje dan ziet u veel meer. Het is dan ook meer genieten van uw autovakantie.

Vrijheid

Bij een autovakantie kunt u bijvoorbeeld denken aan een vakantie naar Kroatie. U heeft daar al een mooi appartement geboekt en besluit ruim van te voren te vertrekken. Rechtstreeks naar Kroatie vindt u maar niets. Bovendien heeft u afgesproken met uw vrouw en kinderen nog op enkele plaatsen te stoppen. Er is een mooi sprookjesachtig kasteel waarover uw jongste zoon een spreekbeurt heeft gehouden. Het ligt in Duitsland, weliswaar iets uit de route. Maar goed, daarom houdt u zo van autovakanties. Ze geven u en uw gezin net iets meer vrijheid om nog wat anders te zien dan Kroatie alleen. En iedereen is tevreden. Uw zoon gaat zijn kasteel zien. Misschien wilt uw dochter in Italie graag een merkjurkje kopen met uw vrouw. En u vind het allemaal best. De auto heeft net voor vertrek een grote beurt gehad. U luistert naar het gezoem van de motor en ziet dat het verbruik van benzine hartstikke meevalt. Iedereen is aan het genieten van de autovakantie.

Advertenties van onze partners

Mobiel

Wanneer u eenmaal bent aangekomen in uw appartement te Kroatie parkeert u de auto op het terrein van het complex. U drinkt eerst wat in de bar en pakt op uw dooie gemakje de auto uit. De kinderen gaan zwemmen, uw vrouw leest een boek op het balkon. U wast de auto en controleert de olie. Wanneer uw kinderen terugkomen van het strand hebben ze van een paar andere Nederlanders gehoord dat er verderop in de bergen in heel mooi pretpark ligt. Maar het is onmogelijk er te komen. De bussen rijden niet omdat de chauffeurs staken. De staking duurt nog wel een paar weken, zo leest u in de krant. Hoort u zichzelf aan grinneken. U hebt er hartstikke goed aan gedaan een autovakantie te organiseren. ’s Avonds wanneer u met uw gezin een wandeling door het dorp maakt, vertelt u trots dat de tocht morgen naar het pretpark gaat. U wilt tenslotte ook wel eens weten hoe de auto het in de bergen doet. Uw kinderen zijn blij. Uw vrouw slaat een arm om u heen. U geniet ten volste van uw autovakantie. U bent immers mobiel. U kunt gaan en staan waar u wilt. Uw auto brengt u overal.

Oppassen

Natuurlijk zijn er bij een autovakantie ook zaken waar u op moet letten. Rijden is vermoeiend. Helemaal op buitenlandse wegen die er net even iets anders uitzien als de Nederlandse. De afslagen komen wel heel snel en bestaan meestal uit scherpe bochten. In sommige landen hebt u een snelwegvignet nodig. U moet een goede autoverzekering afsluiten. Het liefst zo eentje waarbij u een andere auto krijgt wanneer uw auto kapot gaat.

Terugreis

Een autovakantie eindigt altijd met de terugreis. Maak hier net zo’n mooie reis van als de heenreis. Stop op verschillende plaatsen. Blijf misschien ergen in een hotelletje overnachten. Haast u dus niet. Een autovakantie is immers een vakantie waar u van moet genieten. Dat geldt voor zowel de vakantie als uw auto. Beiden zult u moeten koesteren.

Offerte voor autovakanties? Klik hier