Kamperen

Kamperen

Kamperen volgens eigen recept

Op avontuur met je eigen slaapplaats mee achter de auto. Op de bonnefooi naar het zuiden en wel zien waar je slaapt. In de buitenlucht spelen, eten en slapen. Wie besluit om te kamperen tijdens de vakantie, is verzekerd van een avontuurlijke tijd. Ga je op pad met je eigen caravan of tent? Slaap je op een matje of liever op een matras? Schaf je zelf potten en pannen aan of kies je voor volledig ingericht? Zet je eigenhandig binnen een mum van tijd een bungalowtent neer of laat je dat aan de campingbeheerder over? Aan jou de keus!

Kies zelf voor luxe

Het beeld dat je in de modder een tentje in elkaar moet zetten en met je toilettasje onder de arm naar een smoezelige badruimte moet is achterhaald. De luxe die je ervaart tijdens het kamperen heb je zelf in de hand! Je kunt inderdaad kiezen voor kamperen op een grasveldje zonder stroom en watertoevoer. Maar er bestaan veel campings die volledig ingerichte tenten en caravans bieden. Die toiletgebouwen hebben die je eigen badkamer doen verbleken. Je geniet er van jacuzzi's, sauna, zonnebanken zwemparadijzen. Sommige campings bieden zelfs kampeerplaatsen met privé sanitair aan. Veelal hebben staanplaatsen de beschikking over stromend water en elektriciteit. Sommige stacaravans en ingerichte tenten hebben zelfs een televisie en dvdspeler!

Advertenties van onze partners

Kamperen overal ter wereld

Je kunt op zoek gaan naar een camping in eigen land, maar ook zonnige bestemmingen als Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal zijn populair. Ook in landen als Hongarije, Zweden, Noorwegen en Duitsland is het goed kamperen. En zelfs buiten Europa zijn de kampeermogelijkheden legio. In Amerika en Canada wordt vaak gebruik gemaakt van campers om zoveel mogelijk van deze immense landen te zien tijdens de vakantie. Je kunt zelf ter plekke een camper huren en op eigen initiatief rijden. Maar het is ook mogelijk om speciale tours te boeken waarbij je route en kampeerplaatsen al vast staan. In Afrika kun je slapen op een camping aan de oever van het Victoriameer.

Ieder zijn camping

Campings verschillen onderling niet alleen qua mate van comfort, maar bedienen dikwijls specifieke doelgroepen. Als je met kinderen gaat kamperen, kun je kiezen voor een camping met een uitgebreid animatieprogramma, een zwemparadijs en een speeltuin. Mensen die liever geen kindergejoel willen horen, kamperen op een camping speciaal voor mensen zonder kids. En jong volwassenen die het juist zonder volwassenen willen stellen, gaan naar een jongerencamping.

Offerte voor kamperen? Klik hier