Vliegtickets

Vliegtickets

Vliegtickets reserveren, een fluitje van een cent

Wanneer je zelf je vakantie wilt samenstellen of als je een weekendje weg wilt kan het een goed idee zijn om je vliegtickets los van je accommodatie te boeken. Dat kan via het reisbureau, maar ook heel goed via het internet. Verschillende sites vergelijken tickettarieven en kunnen je zelfs de beschikbaarheid van tickets tonen. Met je creditcard bij de hand is een vliegtuigstoel zo gereserveerd!

Wat kosten vliegtickets?

Als je prijzen wilt vergelijken, let er dan goed op wat er inclusief en exclusief is in de genoemde tarieven. Vaak zijn luchthavenbelasting en brandstof- en veiligheidstoeslagen nog niet in de vermelde prijs opgenomen. Wanneer je het vliegticket wilt annuleren of omboeken, zijn daar bijna altijd kosten aan verbonden. Die kosten kunnen hoog oplopen en lijken het gevolg van een ontmoedigingsbeleid. Zelfs wanneer je door bijvoorbeeld medische redenen geen gebruik kunt maken van je ticket, is het een enorme opgave om je vliegreis te annuleren en (een deel van) je geld terug te krijgen. Vliegtickets zijn niet overdraagbaar, je kunt dus niet iemand anders met jouw ticket op reis sturen.

Geen garantie op vliegreis

Zelfs met het vliegticket in de hand heb je geen garantie dat je daadwerkelijk een vliegtuigstoel krijgt toegewezen. Luchtvaartmaatschappijen willen namelijk nog wel eens meer stoelen verkopen dan ze aan te bieden hebben. Ruim op tijd inchecken vergroot de kans dat er nog een plekje over is in het vliegtuig. Uiteraard zal de vliegmaatschappij altijd met een voorstel moeten komen om je alsnog op de plaats van bestemming te krijgen.

Advertenties van onze partners

Goedkope vliegtickets

Sommige vliegmaatschappijen staan er om bekend dat ze altijd goedkope vliegtickets aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan easyJet, Transavia en Ryan Air, allemaal zogeheten 'low cost airlines' genoemd. Je betaalt echt voor het vervoer en hoeft verder onderweg weinig verwennerij te verwachten. Met het boeken van een 'last minute' vliegticket valt ook enig voordeel te halen. En het tegenovergestelde, echt ruim voor vertrekdatum je vliegtickets boeken kan flink in je portemonnee schelen.

e-tickets

Steeds meer vliegmaatschappijen bieden voor een aantal trajecten e-tickets aan. Je ontvangt na je boeking geen papieren vliegtickets meer, maar een bevestiging van het ticket per fax, e-mail of post. Het is een veilige manier van boeken, want alle reisgegevens zijn in de computer van de vliegmaatschappij opgeslagen. Kwijtraken van tickets is niet meer aan de orde.

Offerte voor vliegtickets? Klik hier