Excursiereizen

Excursiereizen

Excursiereizen

Dit jaar wilt u graag naar Praag. De prachtige Tsjechische stad trekt u al jaren. U heeft er veel over gelezen en schept thuis een beetje op dat u een kenner bent van Praag. Ook spreekt u al een paar woordjes Tsjechisch. Maar nu wilt u Praag dus met eigen ogen zien. Daarnaast wilt u nog wat specifieks weten over de Karlsbrug. Een excursiereis is in dit geval de oplossing voor u. Dit soort reizen gaan met een speciale missie ergens naar toe. In het geval van Praag kan dat bijvoorbeeld zijn om meer van de geschiedenis van de stad te leren. Maar er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden bij een excursiereis. U kunt een wandeling van vijf dagen maken door het Zwarte Woud of de historische steden van Belgie bezoeken. Zoveel bezienswaardigheden er zijn, zoveel excursiereizen zijn er mogelijk.

Gidsen

Tijdens uw reis in de luxe bus naar Praag vertelt de gids al het een en ander over de Gouden Stad. U probeert hem een beetje op onjuistheden te betrappen, maar dat lukt niet. De man is in Praag geboren en wet werkelijk alles van de stad. Bij excursiereizen zijn de gidsen een van de belangrijkste mensen. Zij moeten u immers vertellen waar het allemaal om gaat. Wie heeft die standbeelden op de Karlsbrug nu eigenlijk gebouwd en wie stellen zij eigenlijk voor. Kunt u iets vertellen over het leven van de beeldhouwer? Tijdens een excursiereis worden al dit soort specifieke vragen zonder enige moeite bentwoord door de gids. En als dat niet het geval is dan moet hij u het antwoord misschien voor een paar dagen schuldig blijven. Maar vertellen zal hij het u. Tijdens een excursiereis is het tenslotte ook de bedoeling dat u leert. Daarvoor bent u tenslotte naar Praag gegaan.

Advertenties van onze partners

Discotheken

Toch moet u zich een excursiereis niet gaan voorstellen als een stedentrip waarbij u alleen maar saaie verhalen hoort over Praagse standbeelden die op bruggen staan. Natuurlijk worden de excursies aangeboden, maar er is voldoende vrije tijd om dingen voor u zelf te doen. Praag kent ook hele leuke en hippe discotheken waar de gids misschien niets van af weet. Via u krijgt hij te horen over die leuke club. Volgende keer heeft hij weer een nieuwtje voor de excursiereis. Want een excursiereis is tenslotte het opsnuiven van cultuur. En daar horen vandaag de dag ook discotheken bij.

Stokbrood

Een excursiereis is dus een ideale manier om een stad of zelfs land te kennen. Wanneer u er voor kiest om een excursiereis naar bijvoorbeeld Cambodja te maken, moet u er ook op rekenen dat u alles van dat land gaat zien en de cultuur werkelijk gaat opsnuiven. U bezoekt Anghor Wat, u huivert bij de Killing Fields en geniet van het nog Frans aandoende Pnom Phen. Een stokbroodje nutttigen voor de vastende Boedda is cultuur tot in de hoogste macht. En tijdens een excursiereis gaat u het allemaal ontdekken.

Meer van hetzelfde

Misschien denkt u wel dat een excursiereis eigenlijk niet meer biedt dan een stedentrip of bijvoorbeeld een rondreis door Spanje. Het is kortom meer van hetzelfde. Het verschillen tussen dit soort reizen en de excursiereis zit in de gidsen en de informatie die u krijgt. Bij een stedentrip moet u het allemaal maar zelf ontdekken en tijdens de rondreis door Spanje zit u naar uw gevoel net iets te vaak aan het strand. Een excursiereis richt zich meer dan andere vakantie op de cultuur en de bezienswaardigheden van een land. Een leerzame vakantie dus.

Offerte voor excursiereizen? Klik hier