Gezinsvakantie

Gezinsvakantie


Gezinsvakantie, ieder zijn ding

De ideale gezinsvakantie bestaat niet. Net zoals je nergens het gemiddelde gezin zult vinden. De ene familie geniet volop als ze aan de rand van een zwembad ligt, terwijl de andere familie liever de plaatselijke cultuur wil proeven. Sommige gezinnen slapen het liefst in een vijfsterrenhotel met airco, terwijl anderen liever een luchtbedje opblazen. De sleutel tot succes ligt in het feit dat alle gezinsleden leuke dingen in het vooruit zicht hebben. Concessies doen moet soms, maar dan wel met beloning.

Vervoer

De ideale manier van reizen is persoonsgebonden en hangt ook af van de leeftijd van de kinderen. Het vliegtuig wint het qua tijd, maar kan prijzig uitvallen als de kinderen al wat ouder zijn. En je hebt op je vakantiebestemming geen eigen vervoer. De auto kan een uitkomst zijn, maar hoe houdt je ze urenlang bezig op de achterbank? Portable dvd-spelers en spelcomputers bieden misschien uitkomst. En ook kleine cadeautjes voor onderweg doen het goed bij jong en oud.

Advertenties van onze partners

Leeftijdsverschil

De allerjongsten zijn vaak de hele vakantie gelukkig met wat zee, zand en een schepje met emmer. Maar als de kinderen wat ouder zijn, hebben ze hun eigen voorkeuren ontwikkeld. En lastig genoeg kunnen die binnen een gezin ook nog eens verschillend zijn. Waar zoonlief het liefst tot 11.00 uur op bed blijft liggen, staat je dochter in de vroege ochtend te trappelen van energie. Als je je vooraf instelt op deze verschillen en besluit dat het niet erg is als er ook activiteiten los van elkaar ondernomen worden, kan het ontspannen beginnen.

Balans

Balans is misschien wel het belangrijkste woord voor een geslaagde gezinsvakantie. De hele ochtend in een museum doorgebracht? Dan 's middags lekker ravotten in het zwembad. En na een halve dag stevig door de bossen gewandeld te hebben, zijn de kids vast toe aan spelen met leeftijdgenootjes.

Animatie

Veel hotels, campings en bungalowparken die gericht zijn op gezinnen bieden animatieprogramma's voor alle leeftijden aan. Dansen en zingen met reuze pluche figuren voor de kleintjes, sport en spel voor de wat oudere koters. Een kinderdisco valt ook altijd in goede aarde. En sommige programma onderdelen geven de ouders ook even een momentje voor henzelf. De kinderen worden immers onder deskundige begeleiding vermaakt.

Offerte voor gezinsvakantie? Klik hier