Jongerenvakantie

Jongerenvakantie

Jongerenvakantie met of zonder begeleiding

Er komt een dag dat je eigenlijk niet meer met je ouders op vakantie wilt. Uiteraard komt die dag altijd te vroeg voor ouders. Vinden ze je verantwoordelijk genoeg om je los te laten in bijvoorbeeld Spanje of moet je eerst nog een jaartje onder supervisie weg? Wil je luieren, feesten, leren of opbouwen? De keuze is (althans gedeeltelijk) aan jou! Het is tijd om een jongerenvakantie te boeken!

Eindexamenreizen

Heb je na al dat zwoegen geen zin om nagelbijtend op de uitslag te wachten? Dan is een eindexamenreis je op het lijf geschreven. Je vertrekt vlak na je laatste examen naar de Spaanse of Griekse zon en bent weer tijdig terug om de uitslag te vernemen. En je eigen diploma uitreiking bij te wonen uiteraard. Je gaat zelfstandig op reis, maar kunt altijd een beroep doen op één van de reisleiders.

Advertenties van onze partners

Gespecialiseerd in jongerenvakantie

Ook later in de zomer kun je een jongerenvakantie naar de zon boeken. Er zijn genoeg reisorganisaties die zich hebben gespecialiseerd in jongerenvakanties. Ze proberen de prijzen af te stemmen op het budget van jongeren en maken gebruik van jonge reisleiders. Er worden feesten georganiseerd met top dj's en bijvoorbeeld beachparty's. Reisleiders zijn overigens niet aangesteld om jou actief te begeleiden. Je kunt zelf een beroep op ze doen als je vragen hebt of er iets geregeld moet worden.

Vrijheid met begeleiding

Mocht je je ouders toch nog niet zover krijgen dat je alleen op pad mag, niet getreurd. Er bestaan tal van vakanties zonder ouders, met begeleiding. Je brengt de vakantie door met andere jongeren en er is veel ruimte voor eigen inbreng wat het programma betreft. Je kunt kiezen voor een luiervakantie of actief aan de slag gaan.

Jeugdkampen

Ben je iets jonger, dan zijn jeugdkampen een prima alternatief. De kampen hebben meestal een gemeenschappelijk doel of activiteit. Zo staat er een sport centraal (voetbal of paardrijden bijvoorbeeld) of maak je muziek of ga je survivalen.

Werkvakantie

Wil je je vakantie gebruiken om goede dingen te bewerkstelligen, dan kun je deelnemen aan internationale vrijwilligersprojecten. Zo kun je meewerken om een milieuvriendelijk festival in Australië op te bouwen. Of een oude molen in Frankrijk restaureren. Of voel je meer voor bomen planten in IJsland? Of Engelse workshops verzorgen in Thailand? Het wordt in ieder geval een heel bijzondere jongerenvakantie!

Offerte voor jongerenvakantie? Klik hier