Vakantie met kleine kinderen

Vakantie met kleine kinderen

Vakantie met kleine kinderen: een paar simpele voorzorgsmaatregelen

Op vakantie gaan met kleine kinderen lijkt een hele opgave, maar onmogelijk is het zeker niet. Baby’s kunnen zich vaak redelijk gemakkelijk aanpassen aan een nieuwe vakantieomgeving, gemakkelijker nog dan peuters of kleuters. Een vakantie met kleine kinderen vraagt gewoon een paar simpele voorzorgsmaatregelen.

Voeding

Tijdens een vakantie met kleine kinderen zijn de uitgaven voor voeding meestal redelijk beperkt. De eerste zes maanden heeft een baby normaal enkel melkvoeding nodig, dat geldt ook bij hoge temperaturen. Als het echt warm is moet je de baby wat vaker zijn melk geven, soms tot 1 maal per uur. Indien je borstvoeding geeft, is het belangrijk dat je genoeg water drinkt om de verhoogde melkproductie te kunnen aanvullen.

Beschermen tegen zon en hitte

Bescherm kleine kinderen tegen zon en hitte. Om te beginnen kies je voor een vakantie met kleine kinderen indien mogelijk geen extreem warme bestemming in het hartje van de zomer. Tijdens de vakantie brengt je kind indien mogelijk de meeste tijd door in de schaduw. Zorg voor lichte katoenen kleding en zet je kind een hoedje of een petje op. Kies zonnebrandcrème met een voldoende hoge beschermingsfactor: factor 30 of een totale sun block. Je kind inwrijven met zonnebrandcrème doe je minstens een half uur voor je naar buiten gaat. Smeer regelmatig bij. Tijdens de warmste uren van de dag blijf je best binnen in een goed verluchte ruimte. Zorg voor een frisse slaapruimte maar vermijd tocht en een te krachtige airco.

Advertenties van onze partners

Reisapotheek

Wie op vakantie gaat met een baby of een peuter, neemt best een reisapotheek mee. De volgende zaken moeten er zeker inzitten, naast de persoonlijke medicatie van de baby: - ontsmettingsproduct - kompressen - wondpleisters - een thermometer - koortswerende medicatie (Junifen, Perdolan) - een orale rehydratieoplossing voor baby’s - eventueel een zoutoplossing (Sterimar) om het neusje van de baby of peuter open te houden tijdens de vlucht

Ziekte tijdens de vakantie

Tijdens een vakantie met kleine kinderen kan je met een ziek kind geconfronteerd worden. Als je jonge kind braakt of diarree heeft, dan is het advies van een arts aangewezen. De arts zal nagaan of het kind voldoende vocht kan inhouden en of er geen uitdrogingsverschijnselen zijn. In afwachting kan je de symptonen verlichten met de orale rehydratieoplossing.

In het vliegtuig

Kinderen onder twee jaar vliegen gratis. Vakanties met kleine kinderen zijn daardoor goedkoop wat betreft de verplaatsingskosten. Over het algemeen is de service voor gezinnen met kleine kinderen uitstekend. De meeste vliegtuigmaatschappijen hebben standaard luiers en babyvoeding aan boord en het boordpersoneel zal er alles aan doen om je vakantie met kleine kinderen alvast goed te laten beginnen. De vliegmaatschappij Gulf Air doet er nog een schepje bovenop: ze introduceerden onlangs ‘sky nannies’ die zorgen voor de kinderopvang aan boord.

Offerte voor vakantie met kleine kinderen? Klik hier