Campingvakanties

Campingvakanties

Campingvakanties, back to basic of liever wat luxer?

Geen televisie en al helemaal geen internet. Slapen op een luchtbed en afwassen in een teiltje. Met een toiletrol onder je arm een wc zoeken. Primitief en geen enkele vorm van luxe. Is dat het beeld dat verschijnt wanneer je aan campings en kamperen denkt? Het kan, maar het hoeft niet!

Voor elk wat wils

Vandaag de dag is de keuze aan jou: op een gemiddelde camping kun je in een tent bivakkeren, maar ook in een luxe stacaravan. Je kan zelf aan de slag met tentharingen, of kiezen voor een volledig ingericht exemplaar. Sommige campings hebben toiletgebouwen die luxer zijn dan je eigen badkamer. Je vindt er familiedouches, jacuzzi's en zonnebanken. Caravans hebben veelal een eigen (chemisch) toilet. En wanneer je kiest voor een kant-en-klare bungalowtent of caravan bestaat er een kans dat je er televisie bij krijgt. Ook bevat een caravan vaak een verwarming en kan de voortent verwarmd worden met een straalkachel.

Advertenties van onze partners

Specifieke doelgroepen

Campingvakanties vind je in eigen land en in vele andere landen. Zeker in Europa is het aanbod ruim. Naast dat de mate van luxe je keuze voor een camping kan bepalen, bestaan er veel campings die zich op specifieke doelgroepen richten. Zo zijn er gezins- en jongerencampings én campings die jongeren zonder ouders juist niet toelaten. Verder kun je denken aan kamperen bij de boer, een sprookjescamping, kamperen voor naturisten en zelfs campings voor mensen met dezelfde levensbeschouwing.

Campings in trek bij gezinnen

Campings zijn over het algemeen heel aantrekkelijk voor gezinnen. Omdat je relatief veel buiten leeft tijdens een kampeervakantie, zijn contacten snel gelegd en zijn er vriendjes in overvloed. Zwembaden en speeltuinen zijn veelal aanwezig en kindvriendelijke campings zorgen ervoor dat er geen niveauverschillen zijn op het terrein. In het hoogseizoen hebben veel campings ook een animatieteam aan het werk om jong en oud te vermaken.

Kampeermiddelen

Van een simpel 1-persoonstentje tot grote bungalowtenten, er is veel mogelijk op kampeergebied. Veel campings bieden de mogelijkheid om je eigen kampeermiddelen te plaatsen (tent, caravan, camper of vouwwagen) of te kiezen voor kant-en-klaar bij aankomst. Grote campings hebben soms ook plekken voor één nacht waar je gebruik van kunt maken als tussenstop tijdens een lange reis.

Offerte voor campingvakanties Klik hier