Reisbrochures

Reisbrochures

Thuis al een vakantiesfeer met reisbrochures

Op een website kun je vaak direct de totale reissom laten berekenen. En de beschikbaarheid van de accommodatie checken. Maar toch doen die uitnodigende kleurenfoto's het beter op papier. En zit je meer ontspannen op de bank dan achter de pc. Wie thuis al het vakantiegevoel wil beleven, nestelt zich met een lekker drankje en een stapel reisbrochures in zijn luie stoel.

Hier begint je vakantie

Reisbrochures zijn het begin van je vakantie. Je komt lekker in de stemming en kan al een beetje voorproeven. Ieder reisbureau en alle reisagenten bieden gratis reisbrochures aan. Ook grote accommodatieaanbieders zoals Center Parks en Landal Greenparks geven jaarlijks brochures uit. Geef aan hoe je ideale vakantie er ongeveer uit moet zien en je verlaat het reisbureau met een flinke tas met reisbrochures van diverse reisorganisaties. Reisorganisaties die zich specifiek op bepaalde landen of vakantiesoorten richten kun je telefonisch of per mail benaderen als je gidsen wilt aanvragen. Er bestaan overkoepelende websites waar je kunt aangeven welke vakanties je voorkeur hebben en welke reisbrochures je thuis wilt ontvangen.

Advertenties van onze partners

Reisbrochures met inhoud

De gemiddelde reisbrochure toont je foto's van de omgeving en de accommodatie. Verder vind je er vaak algemene informatie per land en gerichte info over bepaalde streken. Alle faciliteiten van de accommodatie worden vermeld en of huisdieren zijn toegestaan. Verder wordt er ingegaan op de bereikbaarheid van strand, steden en bezienswaardigheden. Aan de hand van een prijsbijlage kun je zelf uitrekenen wat een vakantie je gaat kosten.

Voor hetzelfde geld

Het is goed mogelijk dat je dezelfde reis of accommodatie in verschillende reisbrochures tegenkomt. Logisch, want verschillende reisorganisaties kopen hun reizen bij dezelfde aanbieder. Het loont echter wel even de moeite het reisbureau bij het boeken even een vergelijk te laten maken. Want de prijzen voor hetzelfde arrangement kunnen onderling nogal eens verschillen.

Nieuwste reisbrochures

Halverwege de zomermaanden komen de nieuwe wintergidsen uit. Denk hierbij niet alleen aan de sneeuw, maar ook aan warme plekjes om te overwinteren. In december/januari mag je de nieuwe reisbrochures voor de zomer verwachten. Wie niet kan wachten of niet het risico wil lopen dat zijn favoriete bestemming binnen enkele dagen is volgeboekt, kan gebruik maken van een voorboeking. Je reserveert dan al voor uitkomst van de nieuwste gidsen, maar legt je pas vast als de gidsen er zijn en de prijzen bekend zijn.

Offerte voor reisbrochures? Klik hier