Vakantiemogelijkheden met baby

Het gemak van een draagzak op vakantie

Een draagzak is de meest ideale manier om je baby met je mee te nemen, zeker als je op vakantie gaat. Een draagzak is makkelijk mee te nemen en op te bergen, comfortabel voor jou en je kind, en heel handig op drukke plaatsen zoals in winkelstraten en musea. Daarbij kun je een draagzak al vanaf de geboorte gebruiken. Hieronder geven we wat tips voor het aanschaffen van de juiste draagzak op vakantie!

#1. Kies een ergonomische draagzak

Niet alle draagzakken zijn gelijk. Zeker als je er veel op uit trekt tijdens de vakantie, is het belangrijk een ergonomische draagzak te kopen die je baby een optimale ondersteuning biedt en jou zo veel mogelijk ontlast. Voor een optimaal comfort moet de draagzak goed op je lichaam worden afgesteld. Als je de draagzak net iets boven je heupen draagt, wordt het gewicht beter over je bekken verdeeld. De schouderbanden moeten evenredig worden aangetrokken, maar niet te strak; dit zorgt er alleen maar voor dat het dragen zwaarder wordt.

#2. Schaf de juiste maat aan

De draagzak moet je baby een goede ondersteuning bieden, tot in de knieholte. Je kunt je draagzak daarom het beste kiezen door af te gaan op de broekmaat van je kindje, in plaats van op de leeftijd of het gewicht. Als de draagzak te klein is dan reikt de stof niet meer tot in de knieholtes, maar als de draagzak te groot is kunnen de onderbenen van je kindje niet ontspannen naar beneden hangen. Het is dus wel aan te raden om je vakantie draagzak niet te lang van tevoren te kopen.

#3. Gebruik in warme landen een zomerdraagzak

Als je op vakantie gaat naar een warm land kan een gewone draagzak soms te warm zijn, zowel voor jou als je baby. In dat geval kun je het beste een speciale zomerdraagzak aanschaffen. Deze zijn vervaardigd uit ademende materialen, of voorzien van een ventilerend rugpand. Een goed voorbeeld van zo’n zomerdraagzak is de Marsupi Breeze; deze is gemaakt van katoen en lekker luchtig, en dus veel minder warm dan de gewone Marsupi draagzak. Ook de Connecta Solarweave is heel geschikt voor vakanties in warme landen.