Op vakantie met je telefoon

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Maar als je jouw smartphone niet goed behandelt, mis je veel kansen om selfies te maken tijdens de vakantie. Jammer! Want het vakantieproof maken van jouw smartphone is ontzettend makkelijk! Een paar maatregelen en jij gaat zonder zorgen naar het strand, concerten, overal eigenlijk. Wat je dan moet doen? Lees hier een aantal tips!

 

Tip 1 | Berg hem op!

Je smartphone schade- en vuilvrij houden, is stukken makkelijker en betaalbaarder dan je misschien denkt. Een hersluitbaar (diepvries)zakje is al voldoende om jouw smartphone te beschermen tegen zand en water, maar is natuurlijk niet erg fashionable. Met het juiste hoesje zorg je ervoor dat jouw smartphone beschermd is tegen oververhitting en vocht of zandkorrels in je toestel. Wat natuurlijk geen overbodige luxe is!

 

Tip 2 | Upgrade

Je herkent het vast wel. Je zit lekker op het terras in de zon. Gaat je mobiel af. Je wil natuurlijk direct weten wat er aan de hand is, maar door de schittering van de zon zie je niets. Met veel moeite en half dichtgeknepen ogen kun je uiteindelijk ontcijferen. Deze struggle is voortaan verleden tijd! Schaf een antischittering screen protector aan, zodat je ook in de felle zon al je appjes, Facebook-updates en Instagramberichtjes kunt lezen.

 

Tip 3 | Power up

Ga je naar de rimboe op vakantie of weet je dat je vaak geen stroompunt bij de hand gaat hebben? Hou daar dan rekening mee! Bespaar batterij door alle onnodige functies (denk aan gps, wifi en de helderheid van het beeldscherm) uit te zetten. En, niet geheel onbelangrijk, schaf een powerbank aan. Mocht je batterij leeg zijn en je toch je smartphone heel hard nodig hebben, dan heb je dus altijd extra power bij de hand.

 

Tip 4 | Hufterproof

Het klinkt heel logisch, maar zorg ervoor dat je smartphone goed opgeborgen is. Als je je smartphone op het terras op tafel legt, hou hem dan goed in de gaten. Zorg ervoor dat tijdens festivals of andere (grote) evenementen je smartphone goed opgeborgen is. Bewaar je smartphone bijvoorbeeld niet in je kontzak of rugzak. Dieven kunnen daar gemakkelijk bij!

 

Tip 5 | Telefoon kwijt? Wat nu?

Heb je al voor de tiende keer je koffer omgekeerd, maar kan je jouw smartphone nog steeds niet vinden? De kans is dan natuurlijk aanwezig dat jouw smartphone gestolen is. Wil je snel checken waar je smartphone is? Download dan ‘Zoek mijn iPhone’ of zoek je smartphone via ‘Google’s apparatenbeheer’. Zo kun je direct zien waar jouw smartphone is. Is jouw smartphone gestolen? Doe dan aangifte bij de politie en laat je simkaart blokkeren door je provider.

 

Tip 7 | Niet te warm

Je smartphone in de auto laten liggen lijkt op zich een goed idee als je naar het strand gaat. Zo minimaliseer je natuurlijk de kans dat je smartphone gestolen wordt, maar je weet zelf ook dat een auto zonder airco een echte oven wordt. Leeg je smartphone dus niet in de auto, maar liever op een koelere plaats. Raakt je smartphone toch oververhit! Zet deze dan direct uit!

 

Tip 6 | Bespaar geld

Last, but not least: bespaar geld. Je wilt natuurlijk je hele vakantie op de gevoelige plaat vastleggen en alles delen met het thuisfront. Een goede smartphone is dan niet geheel onbelangrijk. Wil je vlak voor de vakantie toch nog een nieuwe telefoon aanschaffen? Kies dan voor een refurbished iPhone, Samsung of andere smartphone. Zo kun je bij SWOOP verschillende merken refurbished smartphones aanschaffen voor een zacht prijsje. En het beste! Het geldt wat je bespaart met de aanschaf van een refurbished smartphone kan je weer besteden aan je vakantie.

 

Dit zijn onze tips. Wat doe jij om ervoor te zorgen dat jouw smartphone de vakantie-proof is?