Voetbalreis

Voetbalreis

Voetbalreizen zijn met name leuk omdat er een reis geboekt wordt die er niet alleen voor zorgt dat u uw geliefde voetbalclub ziet winnen of verliezen. Een voetbalreis biedt u ook de gelegenheid om iets van de stad te zien waar uw club speelt. En dat kan natuurlijk overal zijn. Meeestal betreft een voetbalreis een reis binnen Europa. Maar het kan ook zijn dat het Nederlands Elftal bijvoorbeeld de wereldkampioenschappen speelt in Japan of Amerika. Het betreft dan een tournooi en u zal meerdere dagen of misschien wel weken van uw voetbalreis genieten. In ieder geval kunt u naast het bezoeken van de wedstrijd ook nog de stad bezoeken waar uw club speelt. Vaak zijn dit niet perse toeristische steden. Daarom is het misschien ook wel leuker. U ziet een stad die nog niet veel mensen hebben gezien en waar u thuis dus meer over kan vertellen. Misschien vindt u de plaats wel zo aangenaam, dat u er nog een keer naar toe wilt.

All in

Wanneer u een voetbalreis boekt dan wordt er in feite een complete vakantie voor u verzorgd. Bij een voetbalreis zit het vervoer al inbegrepen. Daarnaast wordt er ook een hotel voor u geboekt. Een voetbalreis is in feite een all-in vakantie waarbij u op niets hoeft te letten. Natuurlijk zijn er voetbalreizen in alle soorten en maten. Vaak kunt u uit verschillende hotels kiezen en ook nog uit verschillende vervoersmogelijkheden. U gaat dan wel meer betalen omdat de voetbalreizen die worden aangeboden meestal een pakket zijn waarbij alles zit inbegrepen. Wanneer u een voetbalreis boekt gaat het u natuurlijk om de wedstrijd zelf. Vaak maakt de kwaliteit van het hotel niet zoveel uit. Ook de reis is niet zo belangrijk. Als u maar op tijd voor de wedstrijd bent. Vaak gaat u na de wedstrijd met de supporters nog wat drinken en duurt het feestvieren tot diep in de nacht. De volgende dag vliegt u alweer naar huis. Naar Engeland worden overigens veel voetbalreizen aangeboden waarbij het vervoer een boot is. Op de terugreis kunt u dan lekker wat frisse lucht happen.

Advertenties van onze partners

Stedentrip

Een voetbalreis kan ook meerdere dagen duren. Soms wordt een voetbalreis in Engeland voor bijvoorbeeld vier dagen aangeboden. Daarom wordt door sommigen een voetbalreis ook wel een stedentrip genoemd. Naast het bezoeken van de wedstrijd kunt u ook nog wat bezienswaardigheden van de stad zien. Barcelona of Madrid bijvoorbeeld zijn prachtige steden voor een voetbalreis. De desbetreffende clubs zijn van wereldniveau en de bezienswaardigheden in de steden doen daar eigenlijk niet voor onder. In dat geval zult u ook meer eisen aan uw verblijf willen stellen. U wilt tijdens uw voetbalreis een hotel dat een beetje in het centrum van de stad staat. Daarnaast moet het hotel ook netjes en schoon zijn. Al dit soort zaken kunt u zelf regelen of laten regelen.

Kaartjes

Een voetbalreis is nooit een individuele reis. U kunt natuurlijk een kaartje voor u zelf kopen maar u reist waarschijnlijk met veel voetbalsupportes naar de plaats van bestemming. Ook het hotel wat voor u is geboekt zal naar alle waarschijnlijkheden vol zitten met supportes die dezelfde voetbalreis hebben geboekt. Let er bij het boeken van uw voetbalreis altijd op dat uw kaartjes in orde zijn. Zit of staat u wel op de plaats waar u voor heeft betaald. Het zou toch wel een hele domper zijn wanneer u in de kleuren van uw club tussen de supportes van de tegenpartij belandt. Wees alert op de kaartjes. Zij zorgen tenslotte voor het hoogtepunt van de reis. Vooral bij belangrijke wedstrijden duiken er wel eens malafide kaartenverkopers op. Deze handelen meestal via het internet.

Offerte voor een voetbalreis? Klik hier