Vliegvakanties

Vliegvakanties

Geen bestemming te ver voor vliegvakanties

De uitvinding van het vliegtuig heeft ervoor gezorgd dat we de hele wereld kunnen ontdekken. Geen land is te ver om er je vakantie door te brengen en ook voor Europese bestemmingen kan het vliegtuig een uitkomst zijn. Of je nu binnen een paar uur in Spanje wilt zitten of bijna een etmaal in de lucht doorbrengt om in Australië te geraken.

Volledig tarief

Een vliegvakantie kun je zowel via internet als bij je reisbureau boeken. Als je prijzen wilt vergelijken, let er dan goed op wat er inclusief en exclusief is in de genoemde tarieven. Vaak zijn luchthavenbelasting en brandstof- en veiligheidstoeslagen nog niet in de vermelde prijs opgenomen.

Vliegvakanties met kinderen

Voor baby's van 0 tot 23 maanden betaal je voor de vlucht een klein bedrag (circa 10%) als de baby op schoot wordt vervoerd. Vanaf 2 jaar betaal je het tarief voor volwassenen, al dan niet met korting. Tot 12 jaar is bij sommige luchtvaartmaatschappijen 33% korting mogelijk. Lange afstandsvluchten zijn soms voorzien van wiegjes voor baby's, reserveer deze tijdig.

Advertenties van onze partners

Meer dan Schiphol alleen

Hoewel je waarschijnlijk direct aan Schiphol denkt als je het over vliegvakanties hebt, bezit ons land ook andere, kleinere luchthavens. Het loont zeker de moeite bij je reisbureau te informeren of er ook vluchten vertrekken vanaf Groningen-, Eindhoven-, Maastricht- of Rotterdam Airport.

Op tijd inchecken

Het is raadzaam ruim op tijd aanwezig te zijn op de luchthaven in Nederland om tijdig te kunnen inchecken. De adviestijden zijn twee uur voor vertrek naar Europese bestemmingen en drie uur voor vakantiebestemmingen buiten Europa. De vliegtuigdeuren kunnen namelijk al gesloten zijn en blijven als je te laat komt. Ook verklein je de kans dat je een vol vliegtuig treft door overboekingen. Schiphol Airport biedt op sommige trajecten 'self-service check-in'. Met behulp van een machine check je zelf in.

Vliegtuig vol?

Luchtvaartmaatschappijen verkopen meer stoelen dan er in een vliegtuig zitten op basis van kansberekening. Er bestaat dus de kans dat je vol goede moed wilt inchecken om te vertrekken naar je vakantiebestemming en je niet mee mag. Ondanks de beste voorbereiding, boeking en betaling van jouw kant is het vliegtuig vol en mag je deze vlucht niet mee. De vliegmaatschappij zal met een goed alternatief moeten komen om je alsnog op de plaats van bestemming te krijgen.

Offerte voor vliegvakanties? Klik hier