Vakantiewoning

Vakantiewoning

Huizen zijn er in alle soorten en maten dus hetzelfde geldt voor de vakantiewoningen. Er zijn ontzettend luxe vakantiewoningen zoals villa’s en zelfs kastelen. Daartegenover staan de eenvoudige Vakantiewoningen die meestal op de grote vakantieparken staan. Dit zijn meestal kleine bungalows, maar met alle gemakken voorzien. En dat is het fijne aan vakantiewoningen. Wanneer u een vakantiewoning huurt kunt er op aan dat u in een bijna compleet huis verblijft. U kunt koken, er is een televisie en radio en vaak is er ook nog een ligbad aanwezig. Ideaal dus om een vakantie in te vieren. Overdag kunt u gaan en staan waar u wilt en wanneer u “ thuis” komt staat het drinken koud in de koelkast. Het koffiezetapparaat pruttelt misschien al. Heel anders dus wanneer u er voor zou kiezen om op een camping te verblijven of in een hotel. De laatsten zijn vaak wat onpersoonlijk. Een camping biedt weer weinig privacy. En al deze zaken bieden de vakantiewoningen wel.

Boot

Vakantiewoningen kunnen overal staan. Bijzonder zijn de prive-vakantiewoningen. De huizen worden gewoon bewoond en in de zomermaanden verhuurd. U verblijft dan in het huis van iemand anders en u moet er niet van schrikken wanneer u bijvoorbeeld trouwfoto’s van de eigenaren in de slaapkamer ziet hangen. Het voordeel van deze Vakantiewoningen is, dat ze compleet zijn. De huizen worden immers bewoond en bieden net iets meer dan de vaak wat kale Vakantiewoningen op de parken. Ook de ligging van deze prive-vakantiewoningen is vaak net iets anders. Soms staan ze midden in het centrum van een grote stad.

Anderen staan vaak op schitterende locaties in de Noordzee- duinen. En soms zijn er ook woonboten als Vakantiewoning te huur. In Rotterdam ligt er eentje midden in het centrum. Een prachtige plek om te verblijven. Zeer fraaie vakantiewoningen staan vooral in de provincies Groningen en Overijssel. Daar kunnen prachtige boerderijen gehuurd worden die vaak aan hele groepen mensen onderdak kunnen bieden. Het huren van dit soort Vakantiewoningen is ideaal voor een familiereunie of een bedrijfsweekend. De boerderijen staan vaak op de mooiste plekken en hebben hectares aan onbebouwde grond om zich heen. U kunt uren wandelen zonder ook maar iets van de bewoonde wereld te zien. Bij terugkomst kunt de de openhaard aansteken en spannende verhalen aan uw nichtjes en neven vertellen.

Advertenties van onze partners

Buitenland

Maar de vakantiewoningen beperken zich niet alleen tot Nederland. Ook in het buitenland zijn tal van Vakantiewoningen te huur. Vaak zijn dit precies dezelfde huizen die ook op de Nederlandse vakantieparken staan. Eigenlijk is daar alles hetzelfde als in Nederland. Maar u bent wel in een ander land. Engeland, Duitsland, Belgie en Frankrijk beschikken over vakantieparken die ook in Nederland te vinden zijn. Daarnaast zijn er in het buitenland, netzoals in Nederland, ook particulieren die hun woonhuis als vakantiewoning verhuren. Vooral Italie kent zeer fraaie vakantiewoningen. Populair zijn momenteel de grote landhuizen en boerderijen. U logeert dan bij een familie op het platteland. U verblijft in een apart huis en er wordt voor u gekookt. Vooral dat laatste trekt veel mensen. De originele Italiaanse keuken is ongekend en wordt nog het beste door La Mama bereidt. Tenslotte zijn er de vakantiewoningen in de meer kleinere parken. Deze liggen vaak op schitterende locaties en beschikken over zwembaden en soms ook golfbanen. Maar pure Vakantiewoningen zoals de Groningse boerderijen zijn het niet. Want dat zijn toch de mooiste Vakantiewoningen. Alleenstaande huizen in een prachtige omgeving die niet alleen voor de verhuur dienen.

Offerte voor een vakantiewoning? Klik hier