Verre reizen

Verre reizen

Verken de hele wereld met verre reizen

Het vliegtuig stelt ons in staat bijna alle plekjse op de wereld te bereiken. Je kunt op elk continent je vakantie doorbrengen. Verre reizen zijn niet alleen geschikt voor avonturiers. Je kunt ook zonnige eilanden aan doen om je op te laden. Ook combinaties van vervoersmiddelen kunnen een verrassende vakantie opleveren. Vlieg richting je vakantiebestemming en stap op een cruiseschip voor de laatste kilometers.

Alles is mogelijk

Over het algemeen spreekt men van verre reizen als je een ander continent bezoekt. Terwijl een trip naar het andere einde van Europa toch ook een lange reis kan zijn. Er zijn diverse reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in verre reizen. Van een safari door Afrika tot een motortocht door Amerika, alles is mogelijk en kan tot in de puntjes geregeld worden. Wil je juist niet tot de laatste vakantiedag het programma uitgestippeld hebben, dan boek je een avontuurlijke reis met veel vrijheid. Of je regelt alleen je vliegtickets en beslist bij aankomst van dag tot dag wat je gaat ondernemen. Verre reizen stellen je in staat te proeven van andere culturen, te leren hoe andere mensen leven en te genieten van natuurlijk schoon. Verre reizen brengen je naar de olifanten in Afrika, de Chinese muur in China en de tempels van India.

Advertenties van onze partners

Tips voor verre reizen

Houd er rekening mee dat je mogelijk vaccinaties nodig hebt voordat je veilig kunt afreizen naar je vakantiebestemming. De GGD en huisarts kunnen je vertellen welke maatregelen je dient te nemen. Sommige vaccinaties moeten worden herhaald of hebben enige tijd nodig voordat ze werkzaam zijn, win dus tijdig informatie in. Ook het aanvragen van een visum moet op tijd gebeuren. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken weet voor welke landen een visum vereist is. Boek je via het reisbureau, dan zullen zij je hier ook over informeren. Win thuis zoveel mogelijk informatie in over het land van bestemming. Is het veilig om er water uit de kraan te drinken? Zijn alle eettentjes betrouwbaar wanneer het op hygiëne aankomt? Heb je een klamboe nodig ter bescherming tegen malariamuggen? Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen af. Wanneer het onveilig is om naar een bepaald land af te reizen, geeft BuZa een negatief reisadvies en is het niet veilig je als toerist in dat land te begeven. Uit voorzorg is het niet onverstandig om het adres van de Nederlandse ambassade in je vakantieland mee te nemen.

Offerte voor verre reizen? Klik hier