Wintersport

Wintersport

Wintersport, sportief ontspannen

Voor de één een weekje ontspannen door inspannen, voor de ander een combinatie van een beetje sport, wat zon en een beetje après-ski. De wintersport is divers en geheel naar eigen behoefte in te vullen. Of je nu in volle snelheid de berg wilt afdalen of in alle rust aan het langlaufen slaat.

Bestemming bereikt

Over het algemeen denk je direct aan landen als Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk als het de wintersport betreft, maar uiteraard zijn er meer landen met bergen die geprepareerd zijn om te skiën en te snowboarden. Zo heeft buurland België twee pistes in de Ardennen en is Duitsland uitermate geschikt om de lange latten onder te binden. Er genieten gemiddeld meer Nederlanders in Duitsland van de wintersport dan in Zwitserland en Italië samen! Frankrijk staat bekend om de grote aaneengesloten skigebieden die gemiddeld hoger liggen dan in Oostenrijk. Voor wie van gemoedelijke dorpjes en apres-ski houdt is Oostenrijk weer beter geschikt. Minder bekend, maar zeker de moeite waard zijn wintersportgebieden in Bulgarije, Tsjechië, Slowakije en Slovenië. En denk je bij Spanje en Turkije allereerst aan strand en zon, ook hier kun je 's winters de bergen af. Voor wie een lange vliegreis geen probleem is, bieden Amerika en Canada eveneens uitgestrekte pistes.

Advertenties van onze partners

Hoe ga je de berg af

Wintersport omvat vele soorten sporten die beoefend kunnen worden in de sneeuw. De bekendste zijn natuurlijk skiën en snowboarden. Langlaufen is te omschrijven als 'lopen en glijden' op de lange latten. Je maakt dus geen snelheid, maar bent zeker wel aan het sporten. Speciale langlaufroutes worden aangeduid als 'loipe'. Het is belangrijk dat de materialen die je gebruikt om door de sneeuw te komen goed passen bij je stijl, ervaring en wensen. Ski je keurig op de aangelegde skipistes of wil je ook wel eens door ongeprepareerde sneeuw glijden? Kies je voor de piste of vertoon je liever je snowboardkunsten in een funpark? Klik je voor het eerst de lange latten onder of zoefde je als 4-jarige al een helling af? Je kunt thuis materiaal aanschaffen en het meenemen naar je vakantiebestemming, maar het ook ter plekke huren.

Persoonlijke combinaties

Sommige mensen willen alleen maar sporten tijdens de wintersportvakantie en gaan met de eerste lift de berg op en komen met de laatste afdaling weer naar beneden. Maar veel mensen genieten van een combinatie van sport en rust. Zo kun je een smakelijke maaltijd nuttigen in een 'Stube' langs de piste en lekker even in het zonnetje nagenieten. Na het sporten, aan het einde van de middag, start de après-ski. Met je skischoenen nog aan je voeten geniet je van muziek en een drankje.

Sneeuwzekere wintersport

Wat als de weergoden je niet gunstig gestemd zijn en de sneeuw maar niet wil vallen? Niet getreurd, veel skigebieden hebben de beschikking over sneeuwkanonnen waardoor de pistes toch van een laagje sneeuw kunnen worden voorzien. Kies voor hooggelegen skigebieden om de meeste kans te hebben op natuurlijke sneeuw.

Offerte voor wintersport? Klik hier