Zeilvakanties

Zeilvakanties

Wat is er nu rustgevender dan een zeilvakantie. U zit met uw famile of vrienden op een mooie tweemaster en zeilt onder een stralende zon over een hemelsblauwe zee. Voor u doemen de Griekse eilanden op. Naast het schip duikelen zeehonden. Een zeilvakantie is een heerlijke manier om van uw welverdiende vakantie te genieten. De rust die het water geeft. De frisse lucht die een noorderwind met zich meebrengt. Het zijn allemaal ingredienten die een zeilvakantie tot een onvergetelijke vakantie kunnen maken. Zeilvakanties kunt u overal waar water is houden. Nederland met haar Friese meren, de Waddenzee en het vaak onstuimige IJsselmeer zijn al zeer fraaie gebieden voor een zeilvakantie. Maar nog mooier is het natuurlijk wanneer u een zeilvakantie in boekt in Griekenland of misschen wel de Caraiben. U bent daar in ieder geval verzekert van goed weer.

Meewerken

Immers, het weer is een van de belangrijkste spelmakers wanneer u een zeilvakantie houdt. Het kan regenen, waardoor u noodgedwongen in de kajuit moet zitten. De wind werkt niet mee. Zij staat verkeerd, waait te hard of juist misschien wel te zacht waardoor u constant op de motor moet varen. En bij een draaiende wind is het constant laveren geblazen. Een van de belangrijkste zaken die bij een zeilvakantie hoort is natuurlijk de boot. En ook hier weer worden ze in alle soorten en maten aangeboden. U kunt schitterende zeilvakanties houden op de meest mooie zeilschepen. Tweemasters, driemasters...alles is aanwezig om de perfecte zeilvakantie te houden. Tijdens een zeilvakantie wordt er vaak wel van u verwacht dat u een beetje meewerkt op het schip. Dat is overigens ook vaak het leuke aan een zeilvakantie. U heist zeilen, schrobt het dek of staat misschien wel aan het roer van een fraai gerestaureerd zeilschip. Daarnaast is de zeilvakantie ook een beetje educatief. Als het goed is kunt u een hoop leren over windrichtingen, de stromingen van de zee en ga zo maar door. Maar als u daar geen zin in heeft kan dat natuurlijk ook. U kunt er voor kiezen om tijdens uw zeilvakantie helemaal niets te doen. U gaat op het dek liggen met een goed boek en staat alleen op om een drankje te halen. Wanneer het nacht wordt telt u de sterren en bij het eerste zonlicht van u in slaap.

Advertenties van onze partners

Nieuwe vrienden

Vaak is het zo dat wanneer u een lange zeilvakantie gaat houden u een schip huurt waarbij ook bemanning hoort. Bent u een ervaren en kundige zeiler dan kunt u natuurlijk een schip voor u alleen huren. U heeft dan geen last van een bemanning die misschien helemaal niet bij u, uw familie, of vrienden hoort. Naar Griekenland worden vaak dat soort zeilvakanties aangeboden. U reist met een groep waarvan u de meeste mensen niet kent. Het schip wordt gezeild door een bemanning die u misschien alleen in de brochure heeft gezien. Gedurende zo’n zeilvakantie gaat u ongetwijfeld nieuwe vrienden maken. U zit immers voor minstens een paar dagen met andere mensen op een boot. Samen maakt u het dek schoon of kookt het eten. U zwemt samen met de dolfijnen en drinkt ’s avonds , wanneer de zon in de zee zakt, een goed glas wijn en vertelt over uw woonplaats of waar u dan ook zin in heeft. Een zeilvakantie bindt mensen meer omdat ze clichematig “ in hetzelfde schuitje zitten” . Een zeilvakantie is kortom een hele mooie manier om een vakantie te vieren. Het is gezond omdat u in de buitenlucht bent. Het is sociaal omdat u altijd met meerderen in een betrekkelijk kleine ruimte bent. En tenslotte is het natuurlijk heel erg nationaal. Nederland is altijd al een volk van scippers en zeilers geweest.

Offerte voor zeilvakanties? Klik hier