Singlereizen

Singlereizen

Singlereizen, alleen en toch samen op reis

Ongedwongen, vrijblijvend met andere vrijgezelle mannen en vrouwen op vakantie. Misschien moet je er eerst een beetje moed voor verzamelen, maar je zult ontdekken dat je je geen moment alleen zal voelen of ongemakkelijk. Je kan op stap met de hele groep, met een paar anderen of je even afzonderen als je wilt. Of je nu houdt van strand, feest, natuur, excursies, ver weg of dichtbij, het aanbod singlereizen is enorm.

Gespecialiseerde reisorganisaties

Er zijn reisorganisaties die zich specifiek richten op het samenstellen van reizen voor singles. Zij bieden hun diensten veelal via het internet aan. Bij het reisbureau kun je speciaal vragen naar singlereizen. Het voordeel van een singlereis boeken is niet alleen het gezelschap van anderen, maar ook prijsvoordeel. Waar je bij reguliere boekingen vaak flink moet bijbetalen voor bijvoorbeeld 1-persoonskamers, is dat nu vaak niet het geval.

Advertenties van onze partners

Per leeftijdscategorie

Een aantal reisaanbieders heeft de singlereizen per leeftijdscategorie ingedeeld. Zo kan de vitale alleenstaande 60 plusser een golfvakantie reserveren of verwend worden aan de Côte d'Azur. Voor singles tussen de 20 en 40 jaar zijn er echter feest- en strandvakanties, maar ook reizen waar volop kunst en cultuur aan bod komt. Of voel je meer voor (leren) duiken in Egypte?

Single met kids

Als je geen partner hebt, maar wel kinderen, kun je een zogenoemde éénoudergezinnen vakantie boeken. Naar een camping, hotel of vakantiehuisje, het maakt niet uit. Je hoeft je in ieder geval niet ongemakkelijk te voelen en kinderopvang is vaak voorhanden. Als single met kinderen ben je ook niet gebonden aan een vakantieadres dichtbij. Er worden ook reizen aangeboden waar jullie met een kameelkaravaan de woestijn doorkruisen. En wat dacht je van genieten van de Turkse zon?

Ruim aanbod singlereizen

Het is zelfs mogelijk een fly- en drivevakantie te ondernemen waarbij je steeds met andere singles in de auto op pad gaat. Ook een actieve zeilvakantie is uitermate geschikt als singlereis. De term 'single' mag overigens ruim geïnterpreteerd worden. Je hoeft geen vrijgezel te zijn om deel te nemen aan singlereizen. Misschien wil of kan je partner niet mee. Singlereizen zijn niet veel anders dan 'gewone' groepsreizen waar een aantal mensen met dezelfde interesses op vakantie gaan. Single groepsleden ondernemen wat meer gezamenlijk, maar uiteraard ben je geheel vrij om er af en toe alleen op uit te trekken.

Offerte voor singlereizen? Klik hier