Unieke vakantiemogelijkheden

Travel Active biedt alternatieve vakantiemogelijkheden als je op zoek bent naar een unieke, actieve reis. Je krijgt de mogelijkheid een land en cultuur op een bijzondere manier te leren kennen. Met Travel Active krijg je de unieke kans om een land naar keuze te ontdekken in combinatie met werk, vrijwilligerswerk, school of een taalcursus. Het staat niet alleen goed op je cv, maar je bent zelf een ervaring rijker, je leert veel en je creëert hechte vriendschappen. 

Werken in het buitenland

Wil je graag reizen, maar tegelijkertijd ook wat verdienen? Dan is werken in het buitenland een goede optie. Buitenlandse werkervaring staat enorm goed op je cv, je leert een cultuur en taal goed kennen en je beleeft een groot avontuur. Zowel binnen als buiten Europa zijn er veel mogelijkheden om reizen en werken te combineren. Binnen Europa kun je bijvoorbeeld denken aan skiles in Oostenrijk of werken op een boerderij in Zwitserland. Buiten Europa kun je een bijzondere reis maken naar verre landen zoals Australië en Nieuw-Zeeland. Travel Active helpt je bij het vinden van werk waardoor je er niet alleen voor staat. Van je verdiende geld kun je bijzondere lokale excursies doen. Voorbeelden hiervan zijn snowboarden in Nieuw-Zeeland en mountainbiken in de Canadese Rockies.

Taalcursus in het buitenland

Als je wilt reizen en tegelijkertijd een taal wilt leren, dan is een taalreis een geschikte keuze. Nergens leer je een taal zo snel als in het land waar het gesproken wordt. Je kunt meteen toepassen wat je tijdens de cursus geleerd hebt. Je kunt kiezen uit verschillende talen zoals Engels, Spaans, Portugees, Frans, Duits, Italiaans of Arabisch. Je kiest zelf je bestemming, welke cursus je wilt volgen en je accommodatie. Verblijf je bijvoorbeeld liever in een eigen accommodatie of verblijf je voordelig bij een gastgezin?
Je kunt de geleerde stof meteen toepassen bij een gastgezin. Als je een officieel Cambridge Engels certificaat wilt behalen, is een taalreis naar Cambridge een optie. Een taalcursus Engels kun je hier volgen op verschillende niveaus. Andere mogelijke bestemmingen zijn bijvoorbeeld Amerika, Argentinië, Frankrijk en Nieuw-Zeeland.

High school in het buitenland

Ook voor scholieren is het mogelijk om een bijzondere reis te maken. Een periode studeren aan een buitenlandse middelbare school is een mooie ervaring. Travel Active biedt high school programma's aan in dertien landen. Er is sprake van een echte culturele uitwisseling want je verblijft bij een gastgezin. Zo leer je de lokale normen en waarden goed kennen en maak je onderdeel uit van een familie. Je kunt bijvoorbeeld studeren aan een echte high school in Amerika. Je kent ze vast wel uit de films en televisieseries. Binnen en buiten Europa zijn er ook nog andere opties zoals Spanje, Australië, Engeland en Zuid-Afrika. Je volgt unieke vakken die niet in Nederland gegeven worden en je leert je interesses goed kennen. Zo kun je ontdekken waar je toekomst ligt en welke vervolgstudie bij jou past.

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Reizen is een geweldige manier om je horizon te verbreden. Toch is het fijn als je jezelf kunt ontwikkelen door mensen te helpen die het nodig hebben. Daarom biedt Travel Active de mogelijkheid om vrijwilligerswerk in het buitenland uit te voeren. Je kunt denken aan meewerken aan onderwijsprojecten, sportprojecten, constructieprojecten en ziekenhuiswerk. Travel Active kiest zorgvuldig vrijwilligersprojecten uit en je wordt van tevoren goed voorbereid op je reis. Vrijwilligerswerk is mogelijk in Azië, Latijns-Amerika en Afrika.

Groepsreizen in het buitenland

Je kunt vrijwilligerswerk ook combineren met een rondreis. Je reist met een groep door je gekozen land en ondertussen draag je bij aan een of meerdere vrijwilligersprojecten. Op deze manier maak je samen met een internationale groep een bijzondere reis mee. Je kunt meedoen aan een van de groepsreizen van Travel Active. Deze worden georganiseerd in verschillende landen zoals Thailand en China. Ook is een combinatiereis mogelijk, bijvoorbeeld een reis door Zambia en Zimbabwe. Vrijwilligerswerk is bij sommige groepsreizen een groter onderdeel van de reis dan bij andere groepsreizen. Afhankelijk van je wensen kun je een keuze maken welke bestemming en groepsreis bij je past.