Groepsreizen

Groepsreizen

Groepsreizen in vele samenstellingen

Omdat je single bent en niet alleen op vakantie wilt. Omdat je graag mensen om je heen hebt die jouw interesses delen. Of omdat je het een prettig idee vindt dat er begeleiding bij is die zaken voor je regelt in een onbekend land met een onbegrijpelijke taal. De redenen om te kiezen voor een groepsreis zijn divers.

Verschillende groepen

Er bestaan diverse varianten van groepsreizen waarbij de samenstelling van de groep deelnemers steeds anders is. Interesses, leeftijd, en zelfs burgerlijke staat kunnen een bindende factor zijn. De minimale en maximale groepsgrootte verschilt per reis, maar ligt over het algemeen tussen de 6 en 20 reizigers.

Advertenties van onze partners

Voordelen reizen als groep

Veel groepsreizen hebben hun bestemming in verre landen op andere continenten. Op plaatsen waar men een geheel andere taal spreekt en andere normen en waarden hanteert. Dan kan het prettig zijn om je als groep op onbekend terrein te bewegen. De groep wordt begeleid door een reisleider die bekend is met de lokale gebruiken, de weg kent en zich verstaanbaar kan maken. Terwijl de groep geniet van alle bezienswaardigheden, regelt de reisleider tickets, toegangsbewijzen en slaapplaatsen.

Specifieke doelgroepen

Er bestaan groepsreizen speciaal voor singles. Deze zijn overigens niet bedoeld om je een partner te bezorgen (maar je weet maar nooit). De reis is ideaal voor mensen die niet in hun eentje willen reizen en zich niet alleen willen voelen tussen allemaal stelletjes. Ook voor alleenstaande ouders worden speciale groepsreizen georganiseerd waar veel aandacht is voor de ontspanning van de ouder.

Besloten groepsreizen

Er zijn reisorganisaties die zich hebben gespecialiseerd in besloten groepsreizen. Denk aan schoolreizen, bedrijfsuitjes maar ook als de gehele familie weg wil om bijvoorbeeld oma's verjaardag te vieren.

Sport groepsreizen

Ook als je sportief aangelegd bent en liever de spieren spant in plaats van cultuur op te snuiven, kun je met een groep gelijkgestemden op reis. Er bestaan groepsreizen naar de sneeuw, maar ook mountainbiken, golfen en op survival gaan behoren tot de mogelijkheden.

Stedentrips

Ook meerdaagse bezoeken aan wereldsteden worden veelal in groepsverband afgelegd. Vaak brengt een touringcar je naar de bezienswaardigheden en krijgt de gehele groep rondleidingen aangeboden.

Groepsreizen vrijwilligerswerk

Je kunt natuurlijk ook een groepsreis maken en deze combineren door het doen van vrijwilligerswerk. Je kunt je dan inzetten voor de bevolkingsgroepen die je hulp goed kunnen gebruiken. Zo kun je een unieke groepsreis maken naar Thailand of Australië en tegelijkertijd hier mooie projecten uitvoeren. 

Offerte voor groepsreizen? Klik hier