Backpacken

Backpacken


Backpacken

Je hebt net de examens achter de rug en bent toe aan een welverdiende vakantie. En het liefst zo snel mogelijk. Je hebt eigenlijk geen zin om te werken omdat je je al rot gestudeerd hebt de afgelopen weken. En dat is tenslotte ook werken. Daarnaast wil je ver weg. Een rondreis door Australie of zuid-oost Azie, of misschien wel allebei. In Australie, zo heb je gehoord, kun je altijd wel wat werk vinden. Daarmee kun je dan verder vakantie vieren op een van de eilanden van Thailand. Eigenlijk is er maar een mogelijkheid om je vakantie te vieren. Je gaat backpacken.

Rugzak

Backpacken is vooral een populaire manier van vakantie vieren onder jonge mensen. Vaak net afgestudeerd en nog te weinig geld voor een luxe vakantie, gaat deze groep goedkoop op vakantie. Ze pakken hun rugzak in en vertrekken gewoon. Op backpack vakantie. Wanneer je er voor kiest om te gaan backpacken zorg dan altijd voor een perfecte rugzak. Deze heb je immers overal bij je. Hier zitten ook je belangrijke spullen in. Zorg voor een goed slot. Je gaat immers goedkoop reizen. Je neemt de tweede klas trein in India die afgeladen vol zit of reist met de bus door Indonesie die om de honderd meter stopt en waar constant muzikanten in en uitstappen. Je rugzak ligt op het dak. Je hebt er eigenlijk geen zicht op.

Advertenties van onze partners

Avontuur

Backpacken is eigenlijk een groot avontuur. Omdat je zoveel reist en veel wilt zien, weet je vaak niet waar je de volgende dag gaat slapen. Vaak ben je ook nog op zoek naar de goedkope hotels. En die zijn er natuurlijk voldoende maar je moet ze wel weten te vinden. De zogenaamde backpacker hotels bieden een goede uitkomst. En wanneer je een goede gids als de Lonely Planet meeneemt dan staat daar alles in wat je moet weten. Deze gidsen zijn ontzettend handig maar ook heel erg informatief. Een echte aanrader wanneer je gaat backpacken.

Anders

Het verschil tussen een gewone vakantie en een backpack reis zit vaak in de mensen die je ontmoet. Omdat je aan het backpacken bent en dus opzoek bent naar goedkope plaatsen zul je niet zo snel in hele grote toeristische plaatsen terechtkomen. Mensen die je ontmoet zijn vaak ook aan het backpacken. Soms kom je iemand tegen in de ambassade in Bangkok en ziet hem twee maanden later weer in de ambassade van China te Laos. Bacpackers leggen vaak dezelfde route af. Soms zijn er wat uitzonderingen maar over het algemeen bestaat er een hele stroom van backpackers die dezelfde plaatsen aandoen. Daarnaast zul je als je aan het backpacken bent ook eerder in contact komen met de lokale bevolking. Je eet immers op dezelfde markt het lokale en goedkope eten. Je reist niet in een toeristenbus maar in gewone treinen en bussen die ook door de lokalen worden gebruikt. Backpacken is heel veel meemaken en zien. Je leert er op een snelle manier de gebruiken van het land en zult ongetwijfeld veel nieuwe vrienden maken.

Populaire plaatsen

Erg in trek om te backpacken is zuid-oost Azie. Het werelddeel is nog niet zo duur en de mensen zijn over het algemeen erg vriendelijk. Er zijn jaarlijks duizenden backpackers die voor dit werelddeel kiezen. Want wat is er nu relaxter om na een lange reis lekker bij te komen op een van de prachtige eilanden van Thailand. Er zijn de Full Moon feesten waar tot diep in nacht wordt feest gevierd. Bovendien zijn landen als Thailand, Laos Canbodja en Vietnam erg fraai. De cultuur is totaal anders en je zult er tijdens het backpacken dus ook heel wat leren. Bovendien is het eten heerlijk. Een verse mango onder een wuivende palmboom is ondekbaar in Nederland. Netzoals backpacken met een rugzak en op het koude Noordzee strand slapen. Dat kan allemaal wel in backpack paradijs zuid-oost Azie.

Offerte voor backpacken? Klik hier