Busreizen

Busreizen

Busvakantie ideaal voor iedereen

Een busvakantie is al lang niet meer bestemd voor joelende pubers die naar de Spaanse zon willen. Of voor oude dametjes die op weg naar een droge broodlunch overgehaald worden spullen te kopen die ze niet nodig hebben. Een busvakantie betekent uitgerust en ontspannen aan je vakantie beginnen. Niet alleen te hoeven reizen. Geen parkeerplek moeten zoeken in wereldsteden. Bekijk voor de actuele busreizen het aanbod bij onze busreis partner.

Waarom met de bus op vakantie?

Er zijn tal van redenen te noemen waarom iemand kiest voor een busvakantie. Wanneer je geen rijbewijs of auto hebt biedt de touringcar uitkomst. Wanneer je het prettig vindt altijd Nederlandse reisleiding in de buurt te hebben. Als je van gezelligheid houdt en hoopt onderweg vrienden te maken. En als je zeker wilt zijn van vervoer in veilige bussen, ook in het buitenland.

Advertenties van onze partners

Opstapplaatsen

Praktisch elke busvakantie begint bij een opstapplaats, waarvan er verschillende zijn in Nederland. Je moet dus voor eigen vervoer zorgen om bij de dichtstbijzijnde opstapplaats te komen. Soms bieden reisorganisaties ook een taxiservice aan zodat je tegen gereduceerd tarief vanaf je voordeur naar de opstapplaats wordt gebracht.

Stedenreizen

Het is vaak een stuk gemakkelijker stedentrips met de bus te maken. De touringcar brengt je bij de belangrijkste bezienswaardigheden en levert je daar voor de deur af. Geen gezoek naar parkeerplaatsen, de weg vragen in een vreemde taal en vastlopen in een netwerk van smalle straatjes en eenrichtingsverkeer. Veel Europese steden worden door de reisorganisaties aangedaan. En je kunt ook in het geval van stedenreizen spreken van busvakanties, want vaak verblijf je meerdere dagen in de stad.

Vliegbusreis

Een busvakantie laat zich niet tegenhouden door kilometers of een oceaan. Reisorganisaties bieden ook zogeheten vliegbusreizen aan. Je vliegt naar je vakantiebestemming alwaar een touringcar je meeneemt langs de mooiste plekjes. Zodat je ook ver weg verzekerd bent van een veilige, deugdelijke touringcar met een Nederlandse chauffeur.

Jongerenreizen

Er zijn ook busvakanties speciaal samengesteld voor jongeren. De reis naar de vakantiebestemming mag dan al een klein feestje zijn. De accommodaties zijn zo gekozen dat ze vlakbij het strand en uitgaansgelegenheden liggen. De reisleiding is jong en kan zich prima inleven in de uitgelaten stemming die jongeren hebben als ze op vakantie gaan.

Losse bustickets

Een busvakantie brengt je desgewenst naar de zon of naar de sneeuw. Bij sommige reisorganisaties zijn ook losse bustickets verkrijgbaar. Je regelt dan zelf je accommodatie, maar reist per bus naar je vakantiebestemming.

Offerte voor busvakanties? Klik hier