Alleenstaande vakanties

Alleenstaande vakanties

Alleenstaande vakanties

Mensen die alleen op vakantie gaan zie je steeds meer. Er zijn tenslotte steeds meer alleenstaanden in Nederland. Die kiezen er dus ook vaak voor om alleen op vakantie te gaan. Overigens zie je ook steeds meer koppels die apart van elkaar op vakantie gaan. Zij zien elkaar tenslotte al het hele jaar door. Waarom dan niet alleen op vakantie.

Alleen met velen

Een alleenstaande vakantie viert u eigenlijk nooit alleen. U boekt wel alleen de reis maar zal tijdens uw alleenstaande vakantie zoveel mensen ontmoeten dat u absoluut het gevoel niet zal hebben alleen op vakantie te zijn. Dus het gaat alsvolgt. U wilt dolgraag op vakantie naar India maar durft het niet alleen aan. Uw vrienden hebben geen vrij kunnen krijgen van het werk of hebben het gewoon te druk met de kinderen. U moet dus alleen. Maar India is groot en u heeft van uw sportvriend allemaal verhalen gehoord over vreemde ziektes die daar heersen. U wilt absoluut niet alleen naar India. Maar u wilt het land wel dolgraag zien. Nu is het zo dat er honderden, misschien wel duizenden mensen zijn die net zo denken als u. Ook zij zijn een beetje huiverig om alleen op vakantie te gaan naar een ver en onbekend land. Dit soort mensen boekt dus de alleenstaande vakantie. Zij zijn vaak single en willen tijdens hun vakantie nieuwe contacten opdoen. En dat gaat zeker gebeuren. Iedereen is immers een beetje op hetzelfde uit: een mooie vakantie vieren en tegelijkertijd nieuwe vrienden maken.

Advertenties van onze partners

Vrienden voor het leven

Vrienden maken kun je overal maar tijdens een alleenstaande vakantie gebeurt dat gewoon sneller en makkelijker. Stelt u zich maar voor. U bent in India aangekomen en gaat samen met een paar groepsgenoten een wandeling langs de Ganges maken. U ziet van alles. Mensen die zich in het vieze water van de heilige rivier wassen. Vrouwen leggen lange lappen kleding te drogen op de trappen. U ziet de mooiste kleuren. Dan ruikt u een zoete geur en gaat er op af. Plots bemerkt u dat u bent aangekomen bij het crematorium. Dode lichamen worden op grote houtstapels in de brand gestoken. Wanneer u uw hoofd afwend en de Ganges aftuurt ziet u een babylijkje drijven. In India is alles mogelijk inderdaad. Dit zijn ervaringen die u niet voor u zelf kan houden. Daar moet over gepraat worden in het hotel of in de trein naar Goa. En reken maar dat daar emoties bij komen kijken. U gaat dingen over u zelf vertellen die u misschien nog nooit aan iemand anders heeft verteld. U voelt zich prettig bij bepaalde mensen van de groep en er ontstaat zelfs een band. Na de alleenstaande vakantie, waarin u zoveel heeft meegemaakt, belt u geregeld met elkaar. U spreekt af. U heeft een nieuwe vriend of vriendin.

Lachen

Alleenstaande vakanties zijn razend populair omdat het mes aan twee kanten snijdt. Een heerlijke vakantie en nieuwe mensen ontmoeten die er in het dagelijkse leven een beetje hetzelfde voorstaan als u. Was u vooraf nog een beetje huiverig en beschaamd om een alleenstaande vakantie te boeken. Nu kunt u daar samen met uw nieuwe vriend of vriendin hartelijk om lachen. U gaat inmiddels elk jaar samen op vakantie maar stilletjes denkt u nog steeds aan een alleenstaande vakantie. Misschien boekt u wel samen een alleenstaande vakantie en doet uw reis naar India nog eens dunnetje over.

Verre landen

Alleenstaande vakanties gaan overigens vaak naar verre landen en duren meestal langer dan een week. Dat is ook nodig. In verre landen bent u tenslotte meer op elkaar aangewezen en zult u ook sneller een band voelen. En een maandje is net genoeg om de basis voor een nieuwe vriendschap te leggen.

Offerte voor alleenstaande vakanties? Klik hier