Safari

Safari

Ontmoetingen met wilde dieren tijdens safari

Het woordenboek zegt dat een safari 'een expeditie in de wildgebieden in Afrika' is. En dat klopt ook wel. Vrijwel alle safari's voeren je door Afrika waar je kans maakt wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving te aanschouwen. De meest indrukwekkende dieren worden wel de 'Big 5' genoemd: de leeuw, olifant, buffel, neushoorn en het luipaard. Het is een grote uitdaging al deze dieren te spotten tijdens een safari.

Afrika, safariland

Kenia kent veel vogelrijke natuurparken, zoals Lake Nakuru en Lake Naivasha. Hier kun je flamingo's, ijsvogels en zeearenden zien. Wildpark Samburu herbergt onder andere giraffen, luipaarden, zebra's en struisvogels. In Tanzania kun je deelnemen aan individuele tentsafari's. In alle luxe ga je op zoek naar dieren in het wild. Onder leiding van een privé-gids terwijl een privé-kok zich bekommert om de innerlijke mens. Je hebt tevens een toilettent tot je beschikking en een eigen warme douche. In het zuiden van Tanzania ligt een natuurreservaat dat nog niet is ontdekt door drommen toeristen. Je reist erheen per trein en kan het park weer verlaten met een klein vliegtuigje. De wildparken van Oeganda doe je tijdens een kampeersafari aan. Je bezoekt de berggorilla's, chimpansees en een pythongrot. Ook ga je raften op de Nijl.

Advertenties van onze partners

Overige landen

Het is wel degelijk mogelijk om op andere continenten dan Afrika een echte safari te beleven. In het kustgebergte van Zuid-India vind je het Periyar Nationaal Park. Dit regenwoud kun je te voet of per boot verkennen op zoek naar panters, tijgers, bizons en olifanten. Tijdens een safari door Maleisië kun je krokodillen, gibbons, neushoorns en zonneberen zien. In Lapland boek je een huskysafari waarbij je overnacht in wildernishutten en maaltijden nuttigt van een zelf gemaakt kampvuur. Ook in Canada loop je tijdens safari's groot wild tegen het lijf. Wat te denken van de grizzlybeer, de zwarte beer, wolven en elanden.

Dichtbij een dagje safari

Een safari is een kostbare reis. Moet je nog even doorsparen of heb je trek in een voorproefje, bezoek dan eens Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Of ga naar Serengetipark Hodenhagen in Duitsland. Ook Engeland heeft een safaripark, Blair Drummond Safari and Adventure Park.

Offerte voor een safari? Klik hier