Treinreizen

Treinreizen

Treinreizen, uitgerust genieten

Geen files, uitgerust op je bestemming aankomen en in het hart van de stad uitstappen zonder parkeerproblemen. Slapend op reis, geen tolwegen en genieten van een diner terwijl de kilometers onder je door schieten. Treinreizen zijn ideaal voor Europese stedentrips, maar ook voor wintersportvakanties. Lekker met slechts een rugzak door diverse landen 'zwerven' of precies weten waar een 9000 kilometer durende treinreis je brengt. Waar zet jij de trein voor in?

Met de trein door Europa

Je kunt met de kaart op schoot of het navigatiesysteem vol goede moed naar Parijs rijden. Weet je welke files je moet zien te omzeilen, kun je parkeren bij je hotel en tegen welk tarief? Of laat je je binnen vier uur in hartje Parijs afzetten met de Thalys? Treinreizen zijn over het algemeen een goede keuze voor stedentrips binnen Europa. En met 300 km per uur door de Kanaaltunnel rijden is al een avontuur op zich. Je bevindt je binnen een mum van tijd in Londen! Maar ook als je rondreizen binnen Europa wilt maken, is de trein een prettig vervoermiddel. Zo worden er meerdaagse rondreizen in Zwitserland aangeboden. En geniet je van de sneeuw in Noorwegen terwijl je behaaglijk een kopje koffie drinkt in je fauteuil.

Advertenties van onze partners

Slapen en reizen tegelijkertijd

Treinreizen zijn ideaal om op je wintersportbestemming te geraken. Geen files, barre weersomstandigheden, winterbanden en sneeuwkettingen. De Alpen Expres brengt je naar Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Het zijn nachttreinen, dus terwijl jij lekker ligt te slapen kom je steeds dichterbij de sneeuw. Tenzij je kiest voor de ski-trein-disco die naar Oostenrijk gaat. Dan is het de vraag of je nog aan slapen toekomt of liever meefeest op de tonen van après-ski muziek. Wil je het voordeel van uitgerust op je vakantieadres aankomen én toch ter plaatse beschikken over eigen vervoer? Kies dan voor de autoslaaptrein. Geen stress of tolwegen, maar een heerlijke slaapcoupé. De autoslaaptrein brengt je onder andere naar Duitsland, Oostenrijk, Frankrijke en Italië.

Intercontinentale treinreizen

Eén van de beroemdste en meest indrukwekkende treinreizen is de Trans Siberië Express. Je reist van Moskou door Siberië naar Beijing, China. Het is tevens de langste treinreis met maar liefst 9000 kilometers. Bijzonder is ook de Shongololo-hoteltrein. Deze trein neemt je mee op een rondreis door Zuidelijk Afrika waarbij je zes verschillende landen aandoet. De trein is onder andere uitgerust met een restaurant, een bar/loungewagon en een wasserettewagon. Er gaan zelfs eigen busjes mee, om overdag excursies mee te maken!

Offerte voor treinreizen? Klik hier